Gyorshajtás

4 órája

Felismered magad valamelyik képen? Jön a gyorshajtási bírság!

Pár órán belül három gyorshajtót is észlelt a sebességmérő készülék Nógrád vármegye útjain.

Nool.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai szeptember 24-én, kedden Karancslapujtő belterületén mérték be azt az autóst, aki a megengedett 50 kilométer per órás sebességet jócskán túllépve, 100 kilométer per órával hajtott – tájékoztatta portálunkat Verebélyiné Illés Beáta, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense.

Több sofőrt is gyorshajtáson kaptak
Több sofőrt is gyorshajtáson kaptak
Forrás: Police.hu

Hozzátette: nem sokkal később a 21-es számú főutat nézhette versenypályának az a sofőr, akit a rendőrök lencsevégre kaptak, ugyanis 110 kilométer per óra helyett 181 kilométer per órával haladt. A sebességtúllépésért mindkét járművezető 140 ezer forint közigazgatási bírság és 6 közúti közlekedési előéleti pont kiszabására számíthat.

A gyorshajtás nem játék!

Ugyanezen a napon, a kora délutáni órákban Bátonyterenyén egy gépkocsivezető 50 kilométer per óra helyett 93 kilométer per órával haladt el a sebességmérő műszer előtt. A gyorshajtásért 100 ezer forint közigazgatási bírság és 4 közúti közlekedési előéleti pont jár neki.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a sofőröket, hogy vezessenek óvatosan és körültekintően! A balesetek megelőzése érdekében ne hagyják figyelmen kívül a közlekedési szabályokat!

– Ne feledjék, hogy a sebességtúllépés a fő baleseti okok közé tartozik! Kérjük a járművezetőket, hogy mindig tartsák be az adott útszakaszon érvényben lévő sebességet! – hangsúlyozta  Verebélyiné Illés Beáta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában