Hogyan hozzuk közös nevezőre a különböző generációk nézeteit? – a szakember segít (podcast)

X, Y, Z. Az ábécé utolsó betűiről egyre többeknek az azokkal jellemzett nemzedékek jutnak eszébe. A generációk közötti különbözőségek és ezek áthidalása, feloldása adja a Nool.hu legújabb podcastadásának témáját.

Gulyás Edina

Mióta létezik generációkutatás? Milyen generációkat különböztetünk meg, melyek azok jellemzői? Milyen ellentétek feszülnek a különböző nemzedékek között? Hogyan lehet azokat feloldani? Egyebek mellett ezeket a témákat járjuk körbe Bógár Zsolt teológussal, mentálhigiénés szakemberrel. A nógrádi szakember által megismerhetjük azt, hogy milyen nehézségekkel küzdenek a baby boomerek, mikor születtek a Y generáció tagjai és mik jellemzik a alfákat.

A generációk közötti különbségről beszélgettünk Bógár Zsolttal
A generációk közötti különbségről beszélgettünk Bógár Zsolttal
Fotó: Angyal Eszter / Forrás: Nool.hu

Generációk közötti különbségek: a megértés és a figyelem lehet a kulcs

Segítünk eligazodni a hallgatóknak a különböző generációk között, ezáltal könnyebben megérthetik saját korosztályuk, a szüleik és a gyermekeik viselkedését. Választ kaphatnak a témával kapcsolatos számos kérdésre és talán arra is megoldást adunk, hogyan lehet közös nevezőre hozni a generációk nézeteit. Annyit elárulhatunk: a megértés és a figyelem lehet a kulcs. Tartsanak ezúttal is velünk!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában