Bűncselekmény

10 órája

Térdre kényszerítették: hárman tartottak fogva egy nógrádi férfit

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt három férfi ellen, akik egyikük haragosát elcsalták és fogvatartása közben verbálisan bántalmazták, az esetről pedig videófelvételt is készítettek.

Nool.hu

A vádirat szerint 2020-ban a sértett bántalmazása miatt tett feljelentése alapján büntetőeljárás folyt a vádlott ellen, aki többször is kifejezésre juttatta, hogy bosszút fog állni a sértetten – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Három ittas férfi tartotta fgva a sértettet
Három ittas férfi tartotta fogva a sértettet
Forrás: Freepik

2020. október 31-én, az esti órákban a vádlott a háza előtt állva meglátta a gyalogosan közlekedő sértettet, beszélgetésbe elegyedett vele, kijelentette, hogy már nem haragszik rá és megerősítésképpen behívta magához italozni.

Odabent tartózkodott a házigazda két barátja is, akik a sértettet az egyik sarokban lévő székre ültették. A három ittas férfi magához vett egy-egy kést – az egyikőjük egy bozótvágót –, majd úgy ültek le, hogy teljesen elzárták a sértett menekülési útvonalát. Közölték vele, hogy nem engedik el, meg fogják ölni és megölését kamerával rögzítik majd.

Mint megtudtuk: a házigazda elővette a mobiltelefonját és egy 2 perc 22 másodperces videófelvételt készített, amely alatt megalázó és trágár kérdéseket tett fel a sértettnek, és ha nem a neki tetsző választ kapta, életének kioltásával fenyegette.

Megalázták: térden állva kért bocsánatot a férfi

A fogvatartott félelmében próbált „helyes” válaszokat adni a kérdésekre, és mikor számon kérték rajta a korábbi feljelentését, térden állva kért bocsánatot a házigazdától. Ekkor a gyanúsított leállította a felvétel készítést és szabadon engedték a sértettet.

Az ügyészség a felvételt készítő férfi ellen felfegyverkezve, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése, és mivel a videót egy közösségi oldalon nyilvánosságra is hozta, személyes adattal való visszaélés miatt emelt vádat, vele szemben halmazati büntetésül végrehajtandó szabadságvesztés és a közügyektől való eltiltás az indítvány. Társait személyi szabadság megsértésével vádolják, rájuk felfüggesztett börtönbüntetés várhat.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában