Ittas vezetés

2024.07.02. 09:35

Súlyosan megsérült az ittas motoros Érsekvadkerten

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 33 éves férfi ellen, aki vezetéstől eltiltását figyelmen kívül hagyva ittasan motorozott és balesetet szenvedett.

Ittasan ült a motorra a sofőr

Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség

A Nógrád Vármegyei Főügyészség közölte: a férfi 2024. március 15-én a kora esti órákban Érsekvadkert külterületi részén vezette motorját, melyet megelőzően alkoholos italokat fogyasztott. Közepes fokú ittassága miatt elvesztette uralmát a motor felett, majd a szántóföld szélén egy villanyoszlopnak ütközött, aminek következtében súlyos sérüléseket szenvedett. 

"A vádlottat a Balassagyarmati Járásbíróság 2023. szeptember 8-án jogerős döntésében egy évre eltiltotta a járművezetéstől, ennek ellenére vezette motorját, ami 2021 óta bűncselekmény. A járási ügyészség ezért eltiltás hatálya alatti vezetéssel és ittas állapotban elkövetett járművezetéssel vádolja a sofőrt, vádiratában halmazati büntetésként felfüggesztett szabadságvesztést és járművezetéstől eltiltást indítványozott." – írták. 

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában