Bűncselekménysorozat

2024.07.11. 17:25

Rács mögött: fiatal kora ellenére már számos bűncselekményt elkövetett a nógrádi férfi

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság járőrei elfogták azt a húszas évei elején járó férfit, aki fiatal kora ellenére már számos bűncselekménnyel gyanúsítható már.

Nool.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába június 2-án, a kora délutáni órákban érkezett bejelentés arról, miszerint Salgótarján központjában egy ismeretlen megrongálta az egyik parkoló gépjármű kilincsét és zárszerkezetét, majd különböző műszaki cikkeket vitt el belőle, mintegy 350 ezer forint értékben – tájékoztatta portálunkat Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: július 8-án a salgótarjáni vásártérről érkezett bejelentés egy parkoló kocsi ajtajának a kifeszítéséről és a benne lévő értékek ellopásáról.

Rács mögött a tolvaj
Már rács mögött van az autókat dézsmáló tolvaj
Forrás: Shutterstock

A bejelentések alapján a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársainak látókörébe került egy 21 éves fiatalember, aki ellen több vagyon elleni bűncselekmény miatt folytatnak nyomozást, és jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll. A közrendvédelmi és határrendészeti osztály egyenruhásai közterületi szolgálatuk ellátása során ellenőrizték a város parkolóit és intézkedtek a bűnügyi felügyelet szabályait megszegő elkövető felkutatásáról.

Mint megtudtuk: a visszatérő ellenőrzések eredményeképpen a járőrök július 9-én, kedden elfogták az autók feltörésével megalapozottan gyanúsítható férfit. Előállítását követően lopás bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, aki beismerő vallomást tett. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt, majd indítványozták a letartóztatását.

A nyomozók vizsgálják, hogy a gyanúsított összefüggésbe hozható-e további bűncselekmények elkövetésével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában