Akció

2024.06.24. 11:25

Öt nap alatt több mint hetven bűncselekménynél intézkedtek a nógrádi rendőrök

Öt napon keresztül tartottak összehangolt rendőri műveletet a Nógrád vármegyei nyomozók a vagyon elleni bűncselekmények felderítése és visszaszorítása érdekében a napokban. Több mint hetven bűncselekménynél intézkedtek.

Nagy Orsolya

Mint arról Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője beszámolt, betöréses és gépjárműből való lopás, gépkocsi feltörés és egyéb lopások eredményes felderítése, gyanúsítottjainak elfogása, valamint körözött személyek felkutatása volt a célja annak a több napos műveletnek, amelyet a megyei főkapitányság és a helyi rendőrkapitányságok bűnügyi és rendészeti munkatársai tartottak. Ezen túlmenően céljuk volt az is, hogy megelőzzék a vagyon elleni bűncselekményeket és megszakítsák azokat.

Bűncselekmény Nógrádban
Több mint hetven bűncselekménynél intézkedtek, mindössze öt nap alatt
Fotó: Police.hu

– Az akció eredményeként a rendőrök összesen 71 rendbeli vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt összesen 32 embert hallgattak ki gyanúsítottként. Ezek közül 5 embert vettek őrizetbe. Egy személyt a jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltése miatt a büntetés-végrehajtási intézetbe szállítottak, míg 3 elkövető esetében döntött a bíróság a letartóztatás elrendeléséről. Az összehangolt rendőri művelet során munkatársaink 2 körözött személyt fogtak el, valamint 23 helyszínen hajtottak végre kutatást és lefoglalást a bizonyítékok összegyűjtése érdekében – közölte Buda Gábor.

A szóvivő arra is kitért, hogy a közrend és a közbiztonság védelme, valamint az állampolgárok biztonságérzetének javítása érdekében a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is tervezi hasonló jellegű akciók végrehajtását szűkebb hazánk területén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában