Káresetek

2024.07.08. 19:04

Lecsapott a vihar Pásztóra: károkat számolnak fel a tűzoltók

Eddig öt helyszínre riasztották a nógrádi tűzoltókat a viharos időjárás miatt hétfő délután.

Nagy Orsolya

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunknak elmondta, hogy mindegyik eset során kidőlt fák, illetve lehasadt faágak adtak munkát a tűzoltóknak. Hozzátette: a Fő úton elektromos vezetékeket szakított le egy kidőlt fa, a Vidróczki utcában szintén villanyvezetékekre dőlt egy fa, de itt egy oszlopot is kidöntött. Ezen túlmenően az Állomás úton egy lehasadt faág forgalmi akadályt okozott, míg az Alkotmány úton egy családi ház kerítését rongálta meg egy kidőlt fa. A Kishegy sétányon pedig szintén vezetékeket szakított át egy lehasadt faág.

A szóvivő arra is kitért, hogy a helyszínekre a pásztói és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint az Észak Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai siettek, akik jelenleg is dolgoznak a káresetek felszámolásán. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában