Vádemelés

2024.05.13. 10:20

Kifosztotta az eszméletlen cukorbeteget a bankautomatánál egy salgótarjáni férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 56 éves férfi ellen. A salgótarjáni lakos kifosztott egy rosszul léte miatt magatehetetlen, cukorbeteg sértettet, elvette az értékeit és használta a bankkártyáját is.

A vádirat szerint a 66 éves sértett 2023. július 16-én egy salgótarjáni bankfióknál szeretett volna pénzt felvenni, azonban az automata műszaki okokból nem működött. A férfi visszatette a bankkártyáját a pénztárcájába, amikor cukorbetegsége miatt rosszul lett és eszméletét vesztette, eközben a tárcáját maga mellé ejtette – írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

ATM bankautomata
Kifosztotta a beteget, majd a bankkártyáját is magához vette a férfi
Forrás: Pixabay

Kifosztás miatt felelhet a salgótarjáni férfi

 A vádlott ezt meglátva a táskájába tette a pénztárcát, majd abból magához vett 13.200 forint készpénzt és a sértett bankkártyáját, ezután az iratokat tartalmazó tárcát a parkoló autók közé dobta. Később Salgótarján-szerte különböző boltokban összesen 25 ezer forintot költött el az áldozat bankkártyáját használva, amit másnap egy szemetesbe dobott.

Az ügyészség kifosztással, közokirattal visszaéléssel és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással vádolta meg a büntetlen előéletű, a cselekményt beismerő férfit és végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte vele szemben. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában