Dekoráljuk otthonunkat

2024.07.15. 13:56

Nyári dekorációs ötleteit osztotta meg a nógrádi kreatív tanácsadó

Frissítsük fel otthonunkat a kánikula idején is! Mostanában egyre divatosabbnak számít, hogy az otthonunkat az évszaknak és az aktuális trendeknek megfelelően alakítjuk. Bistei Viktória, salgótarjáni kreatív tanácsadó elárulta hírportálunknak, hogy mik azok a nyári dekoráció ötletek, amik divatosnak számítanak idén.

Sipos Nina Vivien

Őszi dekorációs ötleteit osztotta meg portálunkkal Bistei Viktória

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Beköszöntött a nyár, így itt az ideje, hogy nyári köntösbe bújtassuk az otthonunkat is! Ez az időszak különleges lehetőséget kínál arra, hogy frissességet és újdonságot vigyünk a mindennapjainkba, ráadásul nagyon egyszerűen beszerezhető alapanyagokból varázsolhatunk új külsőt környezetünknek. Bistei Viktória alkotó, a salgótarjáni Kreatív Kávézó Egyesület elnöke elmondta érdeklődésünkre, hogy könnyedén feldobhatjuk lakásunkat pár nyaralást idéző, trendi nyári dekoráció által, a megfelelő színeket és mintákat használva.

Nyári dekoráció
Nyári dekoráció ötleteit osztotta meg olvasóinkkal Bistei Viktória
Fotó: NMH archív

A tengerihletésű nyári dekoráció ötletek hódítanak

– Az idei nyári dekorációs trendek középpontjában a természetes anyagok és az élénk színek állnak. A fa, rattan, kő, bambusz, juta és vászon mind-mind a melegséget és frissességet sugározzák. Ne féljünk kombinálni a modern stílust egy kis retróval! – javasolta Bistei Viktória.

Leginkább az élénk árnyalatok és a merész minták hódítanak 2024-ben, így tökéletes választás lehet színeket tekintve a türkiz, a kék és a zöld különböző árnyalatai. Ezek mellett a természet natúr színei is divatosak.

– A fehér, kék, zöld és homokszínek a tengerpartot idézik, míg a korall és türkiz kombinációja friss, üde hatást kelt. A geometriai és trópusi minták, például a pálmalevelek és az egzotikus virágok szintén népszerűek – fűzte hozzá a kreatív tanácsadó.

DIY: csináld te magad a dekorációkat!

Az egyedi, kézzel készített dekorációk különleges hangulatot teremtenek. Egyedi koszorúkat készíthetünk kagylókból, kavicsokból és más tengeri kincsekből, amelyeket a nyaralások alkalmával gyűjtöttünk. Az asztaldíszeket is a tengerpart színeiben érdemes megalkotni, például homokkal, kagylókkal és gyertyával töltött üvegvázák segítségével.

– Ne feledkezzünk meg a kert és a terasz dekorálásáról sem. A pálmalevelek akár mintaként, akár élő növényként is remekül illenek a nyári tengerparti stílushoz. A természetes anyagok, mint a fa, rattan, vászon és kagylók, szintén hozzájárulnak a nyugodt, természetes légkörhöz.

Divatosak a fényfüzérek és a régi bútorok

Legyünk praktikusak! A LED világítás és a napelemes lámpák hasznosak és energiatakarékosak, ráadásul beltéren és kültéren egyaránt hangulatosak. A mini LED fényfüzérek is hozzájárulnak a nyári atmoszféra megteremtéséhez, ezért érdemes azokat is használva feldíszíteni a környezetünket.

– 2024-ben a régi bútorok újraélesztése is nagy divat lett. Egy kis kreativitással a régi, kopott bútorok újjászülethetnek, így még egyedibbé téve otthonunkat – emelte ki Bistei Viktória, hozzátéve: – Ezek a tippek segíthetnek abban, hogy az otthonunkat nyári, tengerparti hangulatú oázissá alakítsunk, ahol kellemesen eltölthetjük a forró napokat.

Kihangsúlyozta: nem szabad elfelejteni azonban, hogy az otthondekoráció nemcsak a stílusról szól, hanem arról is, hogy lakás kényelmes és élvezhető legyen minden évszakban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!