Hirdetés

2024.07.03. 12:56

Személyi kölcsönt szeretne? Igényelje online!

Az online személyi kölcsönök népszerűsége Magyarországon az utóbbi években jelentősen megnőtt, köszönhetően a digitalizáció és az ügyféligények változásainak. Az online kölcsönök egyszerűsége és gyorsasága miatt egyre többen választják ezt a megoldást, amikor pénzügyi segítségre van szükségük.

PR cikk

Forrás: iStock

A modern technológiáknak köszönhetően ma már a hiteligénylés egyszerűen és gyorsan elvégezhető akár otthonról is, minimalizálva a banki ügyintézés szükségességét. Ezzel az igényelt kölcsönhöz is könnyeben és gyorsabban hozzájuthatunk. Az online személyi kölcsön Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakportál alapítója és pénzügyi tanácsadója volt segítségünkre.

Mi az online személyi kölcsön?

Az online személyi kölcsön egy olyan kölcsön, amelyet a bankok interneten keresztül kínálnak. Az igénylés folyamata teljes mértékben digitálisan zajlik, azaz a hitelfelvevőnek nincs szüksége személyes jelenlétre a bankfiókban. Az online hiteligénylés azt jelenti, hogy a folyamat teljes mértékben online, az igényléstől a futamidő végéig.

Az online személyi kölcsönök szabad felhasználásúak, azaz bármilyen célra felhasználhatók, mint például lakásfelújítás, autóvásárlás vagy hirtelen támadt kiadások. A hitelösszeg általában 300 ezer és 10 millió forint között mozog, a futamidő többnyire 1 és 8 év között változhat.

Némelyik bank személyi kölcsön keretében akár igen nagy, 12-15 millió forintot is kínál, de arra érdemes figyelni, hogy online igénylésnél a maximális hitelösszeg ennél alacsonyabb lehet.

Az online személyi kölcsönök előnyei

Gyors és kényelmes hitelfelvétel

A személyi kölcsönök egyik legnagyobb előnye a gyorsaság és a kényelem. Az igényléshez mindössze stabil internetkapcsolatra van szükség. A hitelbírálat általában gyorsabb, mivel a digitális feldolgozás egyszerűsíti a folyamatot. Az online igénylés során elkerülhető a banki sorban állás és az ügyintézési idő jelentős része.

Szabad felhasználás

Az online személyi kölcsönök szabad felhasználásúak, azaz a hitel összegét bármire fel lehet használni. A bankok nem kérik igazolni, hogy a hitelfelvevő mire költi a kölcsönt.

Alacsonyabb költségek

Az online hitelek általában kedvezőbb feltételekkel érhetők el, mivel az online működés alacsonyabb üzemeltetési költségeket jelent a bankok számára. Ez gyakran alacsonyabb kamatokat és kevesebb adminisztrációs díjat eredményez.

Némelyik bank online hiteligénylés esetén kamatkedvezményt ad vagy jóváírási kedvezményt kínál, de az is előfordul, hogy online igénylésnél nem kell például folyósítási díjat fizetni, míg a bankfiókban igen.

Érdemes tudni, hogy a bankok többsége egyébként is kínál induló díjakra vonatkozó kedvezményeket. Kedvezmények kötődhetnek a felhasználáshoz, a magasabb jövedelemhez, vagy az aktív számlahasználathoz is.

Hogyan lehet online személyi kölcsönt igényelni?

Használjunk kalkulátort

Az online személyi kölcsön igénylésének első lépése általában, hogy egy online kalkulátorban összehasonlítjuk a bankok ajánlatait. A kalkulátor segít megtalálni a legmegfelelőbb hitelt az egyéni igények alapján. Érdemes a kalkulátort testre szabni, beírni a jövedelmünket, az igényelni kívánt hitelösszeget és futamidőt. Így a kalkulátor a személyre szabottan tudja megmutatni az ajánlatokat.

A kalkulátorok használata ingyenes és regisztrációra sincs szükség.

A nekünk bankok honlapján ezután a bank kalkulátorában is végezhetünk előkalkulációt, amely már a hitelfelvétel alapja lehet. A bank kalkulátorán már figyeljünk az adatok pontos megadására.

Online igénylés

Az adatmegadás után az igénylő elindíthatja az online igénylést a kiválasztott bank weboldalán. A folyamat során szükség lehet különböző dokumentumok feltöltésére, mint például személyazonosító okmányok és jövedelemigazolás.

Hitelbírálat és folyósítás

A hitelbírálat az online igénylés egyik leggyorsabb része, amely akár néhány órán belül megtörténhet. A sikeres bírálat után a hitelösszeg rövid időn belül, általában 1-2 napon belül a hitelfelvevő bankszámlájára kerül.

A folyamat során szükség lehet videóhívásra, ahol a bank munkatársa azonosítja az igénylőt és válaszol a felmerülő kérdésekre. A hiteligénylési folyamat több bank esetében megszakítható, és később folytatható.

Fogyasztóbarát hitelek

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök bevezetése is hozzájárult az online hitelezés növekedéséhez. Ezek a hitelek kedvező feltételeket kínálnak az ügyfelek számára, és a digitális igénylés folyamata is egyszerűbbé vált.

Lássunk néhány példát!

Lássunk a bankok gyakorlatából néhány példát.

Az MBH Banknál online személyi kölcsönt igényelhetünk, ha regisztrálunk a bank honlapján. Az igénylés és az azonosítás videóbanki hívással történik, amely körülbelül 10 percet vesz igénybe. Az igényléshez 21 és 66 év közötti életkor szükséges, adóstársunk nem lehet. Az igényelhető kölcsön összege legfeljebb 7 millió forint.

Az UniCredit Bank meglévő ügyfelei internetbankon és mobilapplikáción keresztül igényelhetnek kölcsönt videóhívás nélkül. Új ügyfelek a honlapon kezdeményezhetik az igénylést, amihez akciók és jóváírási kedvezmények kapcsolódhatnak. Az azonosítást videóbankon keresztül végzik munkaidőben, de az igénylés bármikor elkezdhető és később folytatható. Számlanyitás szükséges. Az online kalkulátor hitelösszeg és havi törlesztőrészlet alapján is számol.

Az Erste Bank George applikációján keresztül meglévő ügyfélként pár kattintással igényelhetünk személyi kölcsönt. Új ügyfélként regisztrálhatunk az appban és azonnal indíthatjuk az igénylést. A bank honlapján is regisztrálhatunk és igényelhetjük a kölcsönt, azonosítás videóbankon keresztül történik.

Erre figyeljünk

Online hiteligénylés során ugyanúgy meg kell felelnünk a hiteligénylés feltételeinek. Nem szerepelhetünk a KHR-ben negatív státusszal, és megfelelő jövedelemmel kell rendelkeznünk.

Fontos tudni, hogy az online igénylés egy sablon szerint működő folyamat, ezért egyediségeket nem tud kezelni. Az online hiteligénylés elsősorban azoknak való, akik „tankönyvi hiteligénylők”.

Online hiteligénylésnél – mivel ez a bank számára nagyobb kockázatot jelent – előfordulhatnak korlátozások. Ilyen például az, hogy nem lehet a hitelben adóstársunk vagy szigorúbbak lehetnek az életkorra vonatkozó előírások, illetve alacsonyabb a maximum igényelhető összeg.

Az online hiteligénylés ezzel együtt sokak számára kényelmes és gyors lehetőséget biztosít a hiteligénylésre.

Összefoglalva

Az online személyi kölcsönök rendkívül népszerűvé váltak Magyarországon, mivel egyszerűen és gyorsan igényelhetők, szabad felhasználásúak, és alacsonyabb költségekkel járnak. A digitalizáció előnyeinek kihasználásával a hiteligénylés folyamata kényelmesebbé és hatékonyabbá vált, így sokak számára ez a legjobb választás, amikor pénzügyi segítségre van szükségük.

Az online személyi kölcsönök jövője ígéretes, és várhatóan még több innovációval és fejlesztéssel találkozhatunk a közeljövőben. Az új technológiák, a fenntarthatósági szempontok és a fogyasztóbarát megoldások mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az online hitelezés továbbra is a pénzügyi szektor egyik meghatározó eleme maradjon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában