Hirdetés

2024.07.01. 12:10

Hasznos autós kiegészítők kezdő sofőröknek

PR cikk

Forrás: shutterstock.com

A különféle kiegészítők jelentősen növelhetik a kényelmet és a biztonságot az autós utazások során. Legyen szó hosszabb kirándulásról vagy mindennapos ingázásról, a megfelelő felszereléssel felkészültebben érhetnek minket a váratlan helyzetek.

Praktikus kiegészítők, amik megkönnyítik a vezetést

Maga az autóvezetés hatalmas felelősséggel jár, ezért is rendkívül fontos, hogy az autót olyan kiegészítőkkel szereljük fel, amik jelentősen megkönnyítik a vezetést és segítenek a biztonságos közlekedésben.

  • A tolatóradar egy ultrahangos érzékelő által segíti a sofőrt a tolatás során. A radar képes érzékeli a mögöttünk lévő akadályokat, gyakorlatilag arról ad információt, hogy milyen távolságra vannak az autó mögött a tárgyak. Így könnyen elkerülhetjük a kisebb ütközéseket és a parkolási baleseteket.
  • A telefontartó elengedhetetlen kelléke az autóknak, hisz a vezetés közbeni telefonhasználat balesetveszélyes. A tartó által a telefon biztonságos és jól látható helyre kerül az autóban, így a navigáció könnyedén használható, az esetleges hívásokat pedig kéz nélkül könnyen lebonyolíthatjuk – ugyanis kézbe venni a telefont vezetés közben tilos az Európai Unió országaiban.
  • A visszapillantó tükörre rögzíthető holttérfigyelő tükör rendkívül praktikus kis eszköz: általa a holttérben lévő járművek is jól láthatóak, ezáltal a balesetek és a veszélyes helyzetek könnyebben megelőzhetőek.

Biztonsági kiegészítők vészhelyzetekre

Bár a balesetek és a meghibásodások elkerülése a cél, sajnos előfordulnak olyan esetek, amikor szembe kell néznünk nehéz és embert próbáló helyzetekkel. Bizonyos autós kiegészítők azonban ezekben a vészhelyzetekben nagy segítséget nyújthatnak, sőt akár életet is menthetnek.

Az alábbiakat érdemes mindig a csomagtartóban tartani:

  • Az elsősegélynyújtó készlet kötelező tartozéka a gépjárműnek. A doboz azokat az alapvető eszközöket tartalmazza, amik a kisebb sérülések ellátásához szükségesek.
  • A vészjelző háromszög is kötelező tartozék. Egy esetleges lerobbanást vagy balesetet a vészjelző segítségével jelezhetjük a többi autósnak.
  • A hordozható mini bikázóval könnyen újraindíthatjuk a kocsit, ha az akkumulátor váratlanul lemerül.
  • A hólánc elengedhetetlen a téli utazások során, különösen a havas és jeges utakon nyújthat komoly biztonságot az autó számára.
  • Érdemes egy elemlámpát is betenni a csomagtartóba, ami a sötétben történő javításnál vagy egy defekt esetén hasznos társ lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában