Hirdetés

2024.05.30. 08:59

Óriási a potenciál az orvostudományban a 21. században – megéri karriert építeni

Napjaink technológiai újdonságai szinte minden iparágra és szakmára kiterjednek. Ezek közül is kiemelkedő a hatás az orvostudomány, az egészségügy és a gyógyszeripar területén. De mesterséges intelligencia ide vagy oda, a természetes intelligenciára is éppúgy szükség lesz a jövőben – egészségügyi karriert építeni pedig több szempontból is jó döntésnek bizonyul.

PR cikk

Forrás: freepik.com

Nem kell Ausztriáig sem menni a munkalehetőségekért

Ma már nem feltétlenül kell nyugatra menni a jó munkalehetőségekért. Sőt, Ausztria határában, még az is előfordulhat, hogy a sógorok jönnek át hozzánk. Győr fejlettségi szintjét jól ismerjük, de Sopronban is található például plazmaközpont és egyéb egészségügyi intézmények is. A sopronallas.hu oldalon pedig a legtöbb aktuálisan meghirdetett egészségügyi pozíció is elérhető a https://sopronallas.hu/allasok/egeszsegugy-gyogyszeripar linkre kattintva.

Milyen pozíciókban dolgozhatunk Sopron környékén?

Számos ígéretes karrierlehetőség található Sopron városában, Ausztria határában. Egyes pozíciókhoz pedig akár az általános orvosi végzettség is elegendő lehet, későbbi specializálódással – ezáltal a gyakorlati tapasztalat is megszerezhető. Lehet jelentkezni donorvizsgáló orvosnak, szociális gondozónak, fogászati asszisztensnek, ápolónak és gondozónak, valamint egészségügyi szakasszisztensnek is.

Amire tehát minden bizonnyal szükség lesz, az az általános orvosi diploma, a későbbi specializálódás, a nyelvtudás – akár az átjáró szomszédok miatt, a tudomány nyelve pedig alapvetően is az angol, nem beszélve a latinról, ami az orvostudomány nyelve –, de a személyes készségek és jellemzők is sokat nyomnak a latba. Ami pedig még fontos, hogy ma a napról napra tanulás is elengedhetetlen, hiszen olyan gyorsan változnak az alkalmazott technológiák és a világ körülöttünk, hogy egy orvosnak folyamatosan kell tartania a lépést – vagy akár maga is kutathat új és jobb megoldások után.

A robotok és a mesterséges intelligencia nem elveszi, hanem adja a munkát!

Sokat hallani, hogy a gyárakban, az informatikai vállalatoknál, a szerkesztőségekben tartanak a mesterséges intelligencia térnyerése miatt. Nos, a robotok lehet elveszik a munkát pár szakterületen, de az orvostudományban jó eséllyel nem következik ez be olyan drasztikusan. Sőt, pont ellenkezőleg: a felhalmozott tudás és ezek a technológiák számos pozitív módon felhasználhatóak, segítséget nyújtanak az orvoslásban, és akár rengeteg új munkakör is létrejöhet a nem mindennapi fejlődés következtében.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában