Labdarúgás

2020.10.08. 07:08

A Balassagyarmat nem adta könnyen a bőrét az élvonalbeli ellenfelének

Szerda délután pótolták a Balassagyarmati VSE – DVTK MOL Magyar Kupa-mérkőzést a hatvannégy közé jutásért.

Hegedűs Henrik

Forrás: NMH

Fotó: T.A.

Balassagyarmati VSE – Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 500 néző, vezette: Csonka B. (Baghy Cs., Szarvas L.).

Balassagyarmat: Balogh – Molnár M., Lami, Benkő-Bíró, Fejes – Kicsi (Csillik 88.), Pallagi, Király Á., Szita – Hamar (Erdélyi, 82.), Klinger (Pécsi, 46.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

DVTK: Danilovics – Sesztakov (Farkas, 90.), Szűcs, Hegedűs, Polgár – Max, Molnár G., Márkvárt (Zsiga, 90.) – Drazsics (Makrai, 81.), Ivanovszki (Korbély, 69.), Grozav. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Gl.: Grozav (6.), Hegedűs (71.). Jók: Lami, Fejes, Pallagi, Kicsi, ill. Hegedűs, Molnár G., Grozav.

Mindkét csapat viszonylag tartalékos felállásban kezdte a mérkőzést az M4 Sport kameráinak jelenlétében, hiszen a televízió élő egyenes adásban közvetítette a mérkőzést. A hazaiaknál Nagy Tibor vezetőedző az együttes egyik legjobbját, saját fiát, Nagy Tamást pihentette, és Kamarás is csak a kispadon foglalt helyet, míg a diósgyőrieknél a két védő, az egyaránt saját hazájának válogatottjába behívott albán Memolla és koszovói Hasani hiányzott, míg Iszlai a cserék között várta a pályára lépés lehetőségét.

Némi tapogatódzást követően meglehetősen váratlanul szerezte meg a vezetést a DVTK. Egy bedobást követően a védők röviden fejeltek ki, mintegy tizenhárom méterre a kaputól Grozav átvette a labdát, majd ritkán látható hatalmas gólt lőtt a hosszú felső sarokba.

A bekapott találat egyáltalán nem zavarta meg a házigazdákat, sőt, a mezőnyben kifejezetten ügyesen futballoztak: párharcokat nyertek, hátul Lami és Benkő-Bíró szilárdan állta a sarat, támadásokat vezettek, míg különösen a bal oldalon, Fejes és Szita tűnt ki lelkesedésével. Utóbbi előtt a tizenhatoson belül kisebb lehetőség adódott, de a hátvédek szemfülesek voltak és felszabadítottak.

A DVTK ritkán jutott el a balassagyarmatiak büntetőterületéig, főleg pontrúgásokból veszélyeztettek. Gyors egymásutánban, közel ugyanarról a helyről, a tizenhatos jobb oldali sarka környékéről végezhetett el szabadrúgást Molnár Gábor. A 30. percben beívelését Ivanovszki tolta meg, röviddel mellé, majd öt perccel később az irányító középpályás maga csavarta a labdát kapura, amit Balogh bravúrral ütött fölé.

A félidő hajrájában a házigazdák léptek fel támadóbb szellemben. Közvetlenül a lefújás előtt Kicsi cselezgetett a büntetőterület környékén, visszagurítását azonban az érkező Hamar méterekkel lőtte fölé.

Szünet után hasonló lendülettel, bátran játszott a BSE, mint a meccs korábbi szakaszában. Sőt, az 54. percben Király a középpályán jól vette észre, hogy jobbról Kicsi középre tör, tökéletesen indította, a játékostárs Polgár mellett megtolta a labdát, majd a hálóba lőtt, de a játékvezető talpalás miatt visszavonta az egyenlítő találatot. A lelátóról és a tévéképernyőn keresztül egyértelműen úgy tűnt, szabályos góltól fosztották meg a hazaiakat.

Röviddel később Ivanovszki fejjel veszélyeztetett, majd Márkvárt jobb lábbal alig lőtt mellé, kicsivel később ismét Ivanovszki került helyzetbe, de rosszul célzott. A 71. percben növelte előnyét a Diósgyőr: Molnár ívelhetett be jobbról szögletet, a kapu előtti kavarodásban Hegedűs eszmélt leghamarabb, és a gólvonalról bepofozta a labdát – a balassagyarmatiak kezezés miatt reklamáltak, hatástalanul. A DVTK ebben a szakaszban a védelem mögé benyesett labdákkal kísérletezett, egy ilyen alkalommal Grozav próbálkozását Balogh bravúrral, lábbal hárította.

A találkozó végén mind inkább határozott mezőnyfölénybe kerültek az első osztályú vendégek, míg az Ipoly-partiak fokozatosan elfáradtak, de kiválóan harcoltak. A román csatár, Grozav újfent megmutatta kiváló rúgóképességét, távoli bombája a keresztlécen csattant, ám a nógrádi kék-fehérek sem tétlenkedtek. Fejes hosszú átadással szolgálta ki Kicsit, aki a nézőtér felőli oldalvonalnál néhány tetszetős csel után középre gurított, Pallagi észrevette, hogy Danilovics kimozdult, a hosszú sarok felé emelt, és csak néhány centiméterrel tévesztette el a felső sarkot, a miskolci hálóőrt kisegítette a kapufa.

A hátralévő időben már egyik gárda sem mozgósított komoly erőket, a DVTK láthatóan megelégedett a továbbjutás tényével.

Összességében a játék képét tekintve akadtak olyan időszakok, amikor teljesen eltűnt a két csapat közti kétosztálynyi különbség, és a hazaiak a mezőnyben teljesen méltó partnerei voltak az NB I.-ben mostanában nem túl biztató formát mutató Borsod megyeieknek.

Nagy Tibor: – A fiúk ma megtettek mindent, hogy kiszolgálják és szórakoztassák a közönséget, ezért minden dicséretet megérdemelnek. Helyenként kifejezetten jó teljesítményt nyújtottak, és ismételten bizonyították a fiatalok, megérdemlik a bizalmat.

Feczkó Tamás: – Gratulálok a Balassagyarmatnak, igazi kupacsatára kényszerítettek bennünket, amíg bírták erővel, heves küzdelmet vívtunk egymással. A korai gól talán túlságosan megnyugtatta a társaságot, ezért játszottunk visszafogottabban, de a továbbjutásunk nem forgott veszélyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában