Huszonöt nap után gyógyult fel a koronavírusból Gyarmat polgármestere

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere közösségi oldalán jelentett be, hogy megérkezett a teszteredménye, amely végre negatív lett. Hétfőtől, 25 nap után, immár gyógyultan, teljes munkaidőben végzi teendőit.

G. K

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere továbbra is bízik a helyi összefogásban

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

– Az utóbbi időszak statisztikája alapján a kórházban egy középsúlyos koronavírusos beteg gyógyulási ideje 9-12 nap. A pozitív esetek száma ugyanakkor hetek óta emelkedik mind az országban, mind pedig Balassagyarmaton. A november 11-én életbe lépő szigorítások hatása, vagyis a járványgörbe ellaposodása csak 2-3 hét után, nagyjából december elején várható. Az addig tartó időszak viszont kritikus lehet, ha a fertőzésszám továbbra is ilyen intenzitással emelkedik. Nagyon kérek mindenkit, hogy tartsa be a szabályokat. Nekem ugyanis elhihetik, hogy jobb az utcán is védőeszközt viselni, mint oxigénmaszkot a fertőzőosztályon – hangsúlyozza Csach Gábor.

Kifejtette továbbá: november 16-tól, hétfőtől a Szontágh Pál utcai ideiglenes sátorból a Kövi Pál Sportközpontba költözött az Országos Mentőszolgálat Balassagyarmati Statikus Mintavételi Pontja, ahová egész Nyugat-Nógrádból érkeznek a tesztelésre mozgásképes, enyhe tüneteket mutató emberek, illetve kontaktszemélyek. A mintavétel a vendég jegypénztár épületében – Ipolypart út 12. –, a fedett lelátóval szembeni, keleti oldali néző bejáratnál zajlik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában