medve

2021.06.24. 11:15

A bátonyiaknak meg kell tanulniuk együtt élni a medvékkel

Címkék#medve

Bátonyterenye környékén folyamatossá váltak a medveészlelések.

Forrás: Pixabay

Letovai Zoltán, Bátonyterenye alpolgármestere " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán hívta fel a város lakóinak figyelmét arra, hogy az elmúlt egy évben tíz olyan esetről is tud, hogy a környéken medvét észleltek. A felsorolásból kiderül, hogy Mátraverebélyben, Kányáson, Szúpatakon, Bükkvölgyben, Csentén, Maconkán és a Szilason is találtak már az állatra utaló nyomot, vagy esetleg látták is a medvét.

- Meg kell tanulnunk együtt élni velük, mást nem tehetünk – fogalmazott az alpolgármester, aki az túrázók viselkedési szabályainak ismeretét is fontosnak tartja. Korábban portálunk is megírta, mit érdemes tenni, ha nem akarunk medvével találkozni az erdőben.

- Az észlelések közvetlen közelében a vadásztársaságok figyelmeztetik az ott élő lakosokat, bár azt tudni kell, hogy egy medve naponta akár több tíz kilométert is megtehet és már valószínűleg a következő nap sem jelent veszélyt!

Fokozott körültekintés és óvatosság persze nem árt, de pánikra semmi ok – írta Letovai Zoltán.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Mátrakeresztesnél, és a Börzsönyben is találtak nyomokat, a Komravölgyi víztározónál pedig a horgászok látták is az állatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában