Kampány

2022.04.01. 13:10

Országos botrányt kavart az ellenzék kelet-nógrádi jelöltje

Már országos hírportálok is cikkeznek az ellenzéki összefogás kelet-nógrádi képviselőjelöltjének botrányos kijelentéseiről. A térségben szinte ismeretlen Godó Beatrix nemrég azzal szerzett nyilvánosságot, hogy a magyar családokra tett sértő megjegyzést, most pedig arról szólnak a hírek, hogy hetven évre emelné a nyugdíjkorhatárt.

Nool

Gyurcsány Ferenc és a DK elkötelezett híveként várja a szavazatokat - Fotó: Godó Beatrix képviselőjelölti Facebook-oldala

A Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció (DK) salgótarjáni jelöltje civilben könyvelőként dolgozik, láthatóan mégis meggyűlik a baja a számokkal. Csütörtökön délután például jelentősen túlbecsülte a Dobrev Klárával közös, salgótarjáni fórumán részvevők számát: helyszíni beszámolók szerint alig 80-100 ember volt mindössze kíváncsi rájuk, ő azonban 200 szimpatizánsról írt a Facebook-oldalán.

Hogy mennyire kevesen érdeklődtek Dobrev Klára, Fekete Zsolt szocialista polgármester és Godó Beatrix beszéde iránt, az a Nógrád megyei Fidelitas alábbi videóján is jól látható:

Tegnap a kelet-nógrádi ellenzéki jelölt által emlegetett másik szám kavart azonban igazán nagy vihart: a Magyar Nemzet és a Hír TV egyaránt beszámolt Godó Beatrix azon kijelentéséről, miszerint hetven évre emelné a nyugdíjkorhatárt. A Magyar Nemzet cikkében emlékeztet, a DK-s politikus még korábban, az ellenzéki előválasztási vitában beszélt arról – már amikor nem zavarodott bele a mondandójába –, hogy a robotizációtól nem kell megijedni, és viccesnek tartja, ha valaki fél tőle. „Ha megnézzük a demográfiai képet, akkor látjuk, hogy folyamatosan öregszik a társadalom, és ha a nyugdíjkorhatárt feltornásszuk hetven évre, akkor a robotizálás mint munkahely ezeknek a személyeknek biztosít majd megélhetést” – fogalmazott meglehetősen zavarosan.

Nem ez az első botrány Gyurcsány kelet-nógrádi jelöltje körül 

Mint arról a Nool is beszámolt, Godó Beatrix februárban Szuhára ment, hogy támogatói aláírásokat gyűjtsön. Akciójára kilátogatott a település polgármestere is, aki a közösségi oldalán adott hangot döbbenetének, melyet a baloldali jelölt kijelentései váltottak ki belőle. Godó ugyanis azt mondta: „A magyar családok nem értékelik a gyermeket, egy házat vagy egy autót előbbre helyeznek az értékrendjükben”.

A Nool.hu vasárnap urnanyitástól folyamatosan beszámol a rendkívüli eseményekről, a részvétel alakulásáról, és mindenről, ami érdekelheti olvasóinkat. Kövesse velünk a választás alakulását hírportálunkon és Facebook-oldalunkon! 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!