Rekortán pálya

2 órája

Szalay Miklós is focizott a salgótarjáni technikum új sportpályáján (fotók, videó)

Megújult, rekortán borítású pályán kergethetik a labdát a stromfeldes diákok. A fejlesztés 30 millió forintból valósult meg, a sport és az egészségnevelés ugyanis fontos az iskola vezetésének.

Gulyás Edina

Magától értetődően focimérkőzéssel avatták fel a megújult, műanyag borítású pályát pénteken a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikumban. A kezdőrúgást nem akárki végezte el: az olimpiai bajnok Szalay Miklós, az SBTC egykori játékosa érkezett az intézménybe meglepetésvendégként. A fejlesztések ezzel még nem értek véget, a sport és az egészséges életmódra nevelés ugyanis fontos célja az iskola közösségének. 

Szalay Miklós, sportpálya
Szalay Miklós is focizott a salgótarjáni GT új sportpályáján
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Sport: számos fejlesztés megvalósult, de újabbak is várhatók

Örömmel vették birtokba az iskola új, műanyag borítású pályáját a stromfeldes diákok, akik a társintézmény, a Táncsics Mihály Technikum futsal-csapatával vívtak egy barátságos mérkőzést. Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napra szervezett ünnepélyes átadón Bozó János, a Stromfeld Aurél Technikum igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. 

– Számos fejlesztés történt az elmúlt időszakban intézményünkben, több szakmai és infrastrukturális előrelépés is történt. Ezek között kiemelkedő, hogy a régi bitumenes sportpálya korszerű rekortán borítást kapott – fogalmazott az intézményvezető. 

A beruházás a fenntartó szakképzési centrum támogatásával valósulhatott meg, ami nagy öröm számunkra, hiszen az egészségnevelés nagyon fontos iskolánkban. Kívánom tanulóinknak, hogy minél gyakrabban használják a pályát, éljék át a sport, a mozgás örömét. 

Népszerűbb lehet az iskola a továbbtanulók körében

Baranyi Zoltán, a szakképzési centrum főigazgatója az ünnepségen elmondta: azért különleges ez az alkalom, mert nem szakmai, hanem a sporthoz kapcsolódó fejlesztést avatnak. A pálya teljes rekonstrukciója 30 millió forintból készült el, ezt az összeget a szakképzési centrum saját forrásból biztosította. 

– A közelmúltban az iskolában korszerűsítették a tornatermet, annak ablakait idén nyáron sikerült kicserélni és elkészült az épület fűtésének korszerűsítése, klímaberendezések felszerelése – fogalmazott a főigazgató. – A fejlesztések sora azonban itt nem áll meg, még ebben a tanévben elkészül az építőipari tanműhely teljes rekonstrukciója és megújul a sportpálya melletti távolugró gödör az ahhoz tartozó futófelülettel együtt. 

Baranyi Zoltán reményét fejezte ki, hogy az itt tanuló diákok a fejlesztéseknek köszönhetően jól érzik magukat az intézményben, és annak népszerűsége is növekszik. Egyre többen választják majd a Stromfeldet, amikor a továbbtanulásról kell dönteniük. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában