Kosárlabda

2 órája

Parádés játékkal megszerezte az első hazai győzelmét az SKSE

A Zöld-csoport előző évi első helyezettjét – és az idei kiírásban a két győzelemmel rajtoló – DKKA gárdáját látta vendégül a Salgótarjáni KSE a bajnokság negyedik fordulójában.

Szabó Péter

A tarjániak heti felkészülését egy kicsit megzavarta, hogy a városi sportcsarnok lefoglaltsága miatt nem tudtak labdás foglalkozásokat tartani a héten, de mindezektől függetlenül, és egy önbizalomnövelő jászberényi győzelem után bizakodva állhatott a kezdő ötös a feldobáshoz.

SKSE kosárlabda
Charlton (labdával) ezúttal 18 pontig jutott az SKSE - DKKA összecsapáson
Fotó: SzP / Forrás: Nool.hu

Hargitai duplájával indult a mérkőzés amire érkezett is rögtön a válasz. Az első percek tapogatózó játéka mellett fej-fej mellett haladt az összecsapás. Nagyobb előnyt egyik csapatnak sem sikerült kiépíteni, így végül minimális különbséggel a hazaiak húzták be az első felvonást. (24-23)

Charlton kétpontosa és Rékasi triplája adta meg az alaphangos a folytatásra, de többiek sem maradt adós a pontokkal. Az önfeledt játékot jól mutatta, hogy a hazaiak egy majdnem sikeres „olley up”-al is megörvendeztették a közönséget. Az egyre inkább fölénybe kerülő piros-feketék lassan, de biztosan léptek meg a fehérváriaktól, így Cserényiék már egy megnyugtató előny birtokában vonulhattak nagyszünetre. (52-41)

Az harmadik felvonás első kétperces gólcsendje után Ormai talált be először. A csapatát a hátán cipelő Szabó Zsoltot is sikerült a hatékony védekezésnek köszönhetően mind inkább „hatástalanítani”, így egy viszonylag pontszegény negyed után is tovább nőtt a különbség az együttesek között. (71-56)

Az utolsó játékrészben már egy kicsit hitehagyott vendégcsapat lépett a parkettre. A Prodanovic-Charlton-Kazy trió szépen termelte a pontokat, de Cserényi Marcell első kinti dobása is betalált. Szabó Zsolt ugyan még villantott egyet, de ez is csak arra volt elég, hogy megóvja a fehérváriakat egy nagyon kellemetlen különbségű vereségtől.

Összességében a taktikus játék, az agresszív védekezés és a jobb dobóhatékonyság meghozta gyümölcsét, így megszületett a várva várt első hazai diadal is. A pontot az „i”-re aztán az U21-es csapat tette fel, akik egy megsemmisítő, 60 pontos győzelemmel zárták ezt a fordulót. Folytatás jövő hét szombaton, amikor is szintén hazai pályán láthatjuk a mieinket a TF-Budapest ellen.

NB I/B, Piros-csoport, 4. forduló
Salgótarjáni KSE – Dávid Kornél KA 99-67 (24-23, 28-18, 19-15, 28-11)

Dániel Péter : Gratulálok a fiúknak az újabb magabiztos győzelemhez! Tudtuk azt, hogy a fehérvári csapatnak nagyon erős a kezdése, az első tizenöt perce, fontos volt, hogy ott ne engedjük meglépni őket. Ezt sikerült megvalósítanunk, a második félidőben pedig fokozatosan meg is tudtunk lépni tőlük. Örülök, hogy ismét hetven pont alatt tartottuk aktuális ellenfelünket, mai teljesítményükért a srácok összességében minden dicséretet megérdemelnek.

Utánpótlás mérkőzésen:
Beszterce KK U21 – Dávid Kornél KA U21 102-42 (26-4, 25-14, 28-12, 23-12)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában