Terepduatlon

2 órája

Saras terepen küzdöttek a bajnoki helyezésekért Csesztvén

A hétvégén Csesztve és környéke adott otthont a terepduatlon országos bajnokságnak.

Nool.hu

A különböző korcsoportokban összesen 75 triatlonos teljesítette a távot, amit megnehezített az esős időjárás, és a sarassá változó terep.

Ahogy arról Sztancsik József főszervező közösségi oldalán beszámolt, az újoncokat még megkímélte a természet, a gyermek és serdülő futam résztvevői már „belekóstoltak” az esős időjárásba. 

„A sprint távon indulóknál már a depózás közben látszott, hogy a megpróbáltatások hosszú percei következnek. Az egyébként száraz időben is fogós pálya, bicón és futásban is emberfelettien küzdelmessé vált” – olvasható a bejegyzésben.

A felnőtteknél a férfiaknál jászberényi, a nőknél gödöllői elsőség született. Nógrádi színekben ezúttal ketten indultak, Szász Eszter az abszolút negyedikként zárt, míg Szász Viktor a 13. helyen ért célba.

Eredmények.
Abszolút (4 km futás, 15 km kerékpár, 2 km futás). Férfiak: 1. Kardos János (Jászberényi Triatlon SE) 1;11:28 óra. 2. Kendeh-Kirchknopf Zsolt (Keszthely Városi DSE) 1;22:58. 3. Németh Bendegúz (Újpesti Torna Egylet) 1;26:11 … 13. Szász Viktor (Vitalitás SE) 1;40:01.
Nők: 1. Dióssy Zsófia (MATE-GEAC) 1;42:27. 2. Draxler Alexia (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.) 1;44:01. 3. Farkas Lilla (Fergeteg Triatlon SE) 1;49:43. 4. Szász Eszter (Vitalitás SE) 1;51:51.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában