Mozgásban

2 órája

Labda segítségével hívták fel a figyelmet a bűnmegelőzésre Mátranovákon

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának szervezésében október 1-jén, Mátranovákon rendezték meg a nagyszabású prevenciós rendezvényt.

Nool.hu

Ahogy arról a police.hu-n beszámoltak, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a „Házhoz megyünk!” komplex bűnmegelőzési program keretében, a „Legyen a sport a szenvedélyed!” szlogen jegyében évek óta szervez sportversenyeket általános és középiskolás diákok számára. Mátranovákon is pattogott a labda.

Több célja is volt a mátranováki rendezvénynek
Több célja is volt a mátranováki rendezvénynek
Forrás: police.hu

Október 1-jén a rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a mátranováki sportpályán rendezték meg a népszerű bűnmegelőzési sportvetélkedőt. A diákok ebben az évben kispályás labdarúgásban mérhették össze tudásukat. A versenyre a szervezők a bátonyterenyei járás és a Karancsvölgy általános iskolás diákjaiból álló hat fős csapatok jelentkezését várták, amelyre öt általános iskola nevezett. A kispályás labdarúgótornán a dorogházai Aba Sámuel Általános Iskola Móra Ferenc Tagiskolája, a Mátranováki Fekete István Általános Iskola két csapattal, a karancslapujtői Mocsáry Antal Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Mocsáry Antal Általános Iskola Karancsaljai Tagintézménye és a litkei Platthy József Általános Iskola diákjai mérkőztek meg egymással.

A beszámoló szerint a rendezvényt Tóth Szabolcs rendőr őrnagy, a rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának vezetője nyitotta meg, majd kezdetét vette a focitorna. A játékszünetekben az érdeklődők megtekinthették a Magyar Vöröskereszt életmentési gyakorlatát és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület technikai felszereléseit.

A sportvetélkedőn résztvevő csapatok közül az első helyezést a karancslapujtői diákok csapata érte el, második lett a Mátranovák 1-es csapata, míg a harmadik helyen Dorogháza ifjú labdarúgói végeztek. A versenyen dobogós helyezést nem szerző csapatok sem távoztak üres kézzel, hiszen a szervezők minden résztvevő részére prevenciós ajándékcsomagot adtak át.

Több célja volt a sportnapnak

A rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai által megszervezett projekt célkitűzése, hogy az iskolai agresszió kezelését, illetve csökkentését a fiatalok számára sport és szabadidős tevékenységek biztosításával érje el. A szakemberek szerint az egészséges életmód, életszemlélet egyrészt segít az önértékelésben, másrészt közreműködik a szabálykövetés kialakításában, a konfliktusok kezelésének technikájában, az egymás segítésében, az összefogás erejének kiépítésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában