Patacsata családoknak

2 órája

Lovasünnep várja vendégeit Gárdonyban, másodszor rendezik meg vármegyénkben

Nógrádgárdony ad otthont a második alkalommal megrendezésre kerülő „Nógrád Vármegyei Lovasnap” sokszínű programjának. A lovasünnep látványosnak ígérkezik, családokat is várnak a szombati rendezvényre.

Nool.hu

A lovasünnep nem előzmények nélküli, mivel Nógrádgárdony a korábbi években rendező házigazdája volt a Palóc Kupa sikeres versenysorozatának és számos területi bajnoki fordulót, illetve döntőt is rendeztek itt díjugratásban és fogathajtásban – írják portálunknak megküldött közleményükben a szervezők, a Palóc Lovas Egyesület és a Nógrád Megyei Lovas Egyesület.

Lovasünnep Nógádgárdonyban
Lovasünnep várja az érdeklődőket Nógádgárdonyban szombaton, számos program színesíti a négylábúak bemutatóit
Fotó: Beküldött

Az október 19-i, szombati lovasnap egyrészt ezeket a hagyományokat idézi fel igazi retró hangulatban, több olyan lovas részvételével, akik az említett versenyek eredményes résztvevői voltak. Másfelől pedig teljesen újszerű azért, mert egy helyszínen együtt lesz látható több lovas szakág – díjugratás, szabadidőlovas, fogathajtás, díjlovas, western, távlovas, lovastorna, lovastusa, azaz military – bemutatója.

Lovasünnep várja szombaton a családokat is

A Palóc Lovasudvarban megrendezésre kerülő Nógrád Vármegyei Lovasnap főszereplője – a szakági bemutatókon túl is – természetesen a ló, mivel látványos csikós, lovaskaszkadőr és lovasíjász bemutatók, valamint huszár carussel is szórakoztatják majd a kilátogató közönséget. Az október 19-én, 9 órakor kezdődő egész napos esemény a családok kikapcsolódását is szolgálja további érdekes programokkal, lesz például motorosfűrész bemutató, élő zene, büfé, tombolasorsolás értékes nyereményekkel.

Az eseményre – amelyet a rendezők hagyományteremtő szándékkal hívtak életre – várják szeretettel a lovak, lovassportok rajongóit és mindazokat, akik szeretnének megismerkedni egy jó hangulatú családi lovasnap keretében valódi nemzeti hagyományunk színes tárházával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában