Higiénia

3 órája

Baktériumok a lakásban

A Nemzeti Népegészségügyi Központ októberi beszámolója szerint Salgótarjánban is növekedett a SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben, ami arra utal, hogy a vírus terjedése újra fokozódik a régióban.

Nool.hu

Az őszi idő beköszöntével különösen fontos figyelmet fordítani a higiéniára, hiszen ilyenkor a vírusok könnyebben terjednek. Az otthoni alapos takarítás, a fertőtlenítés, valamint a gyakori szellőztetés hatékony eszköz lehet a kórokozók elleni védekezésben, csökkentve a megfertőződés kockázatát.

Bár az otthonunkat általában tisztának és biztonságosnak tartjuk, bizonyos helyeken a kórokozók csendben szaporodnak, és potenciális veszélyt jelentenek az egészségünkre. Sokszor meglepő, hogy mely felületek vonzzák leginkább a baktériumokat, gombákat és vírusokat. A Life.hu utánajárt melyik az az öt hely a lakásodban, ahol vidáman tenyésznek a baktériumok.

  1. Mosogatószivacs és konyharuha
  2. Fogkefe és fogkefetartó
  3. Távirányítók és kapcsolók
  4. Hűtőszekrény fogantyúja és polcai
  5. Ágynemű és matrac
     

A fertőzés kockázatának csökkentése érdekében fontos, hogy rendszeresen tisztítsd ezeket a kritikus területeket. Használj fertőtlenítőszereket, cseréld gyakran a törölközőket, szivacsokat és fogkeféket, és figyelj az ételek megfelelő tárolására. Ne feledd: a higiénia a legjobb védekezés a kórokozók ellen! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában