Kísérteties lények

3 órája

Nógrádi erdőkben is élnek ártó szellemek

Nógrád Vármegye mesés tájai és sűrű erdőségei több régi, misztikus mondának adnak otthont, amelyek az erdőkben élő démonokról és különleges lényekről szólnak.

Nool.hu

A helyi folklór szerint az erdőkben kísérteties lények, démonok és szellemek rejtőznek, akik éjjelente vadásznak, vagy éppen azokat büntetik, akik tiszteletlenül bánnak a természettel. Ezek a mondák szájról szájra terjedtek az évszázadok során, és számos helyi történet foglalkozik azzal, hogy egyes falusiak megmagyarázhatatlan eltűnéseknek, különös jelenségeknek vagy szörnyű balszerencséknek voltak tanúi, miután az erdő tiltott részeire merészkedtek.

A Metropol.hu Illy Roland Tamás mágust kérdezte a magyarországi erdőkben élő ártó szellemekről.

Tamás, a mágus szerint nem csak az erdei állatok zaja okoz riadalmat esténként. A „lélegző” erdőkben kísértet, szellem és sötét démon is tanyázhat – a magyar Tiltott Rengeteg ágai között várják, hogy gazdatestet találjanak, amiből táplálkoznak, fizikai fájdalmat okozva nekik.

„Több olyan erdő is van Magyarországon, ahol negatív entitás, energiavámpír, gonosz, pusztító lények vannak” – kezdte a mágus, aki csak a bátraknak javasolja, hogy ezekre a helyekre bemerészkedjenek, mert az ártó lények a gyenge lelkekre vadásznak. De mégis, milyen erdők lehetnek, ahol bujkálnak?

A Káli-medencében, a bükkösdi, a lillafüredi, a Nógrád vármegyei erdőkbe és a Szentendrei-sziget fás részeire is veszélyes spirituális szempontból belépni. Akiben erőteljes szorongás lakozik, azokra rátalálnak az ártó lények

– árulta el Tamás.

Az egyik legismertebb történet szerint a Börzsöny hegység mélyén egy "erdei démon" él, aki az eltévedt utazók lelkét gyűjti, ha éjjel nem találnak vissza az útra. Az ilyen történetek különösen az idősebb generáció körében élnek erősen, és a fiatalokat gyakran figyelmeztették, hogy óvakodjanak az erdőktől napnyugta után.

Ezek a mondák jól tükrözik az emberek tiszteletét és félelmét a természet iránt, és a misztikus erőkkel teli világ iránti hitüket, amely generációkon át meghatározta a mindennapi életüket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában