Sakk

2 órája

Európa-bajnokságon ült asztal mellé a salgótarjáni sakkozó

Nemrég Prágában rendezték meg a sakkozók korcsoportos Európa-bajnokságát. A Salgótarjáni Tehetséggondozó és Sport Egyesület tagja, Kovács Veronika a tavalyi részvétel után ismét eljutott a fiatal sakkozók világeseményére.

Nool.hu

A klub honlapjának beszámolója szerint Kovács Veronika az előző évtől eltérően már egy korcsoporttal feljebb, a 18 éven aluli lányok között indulhatott, így 17 évesként nehéz feladat várt rá a 84 fős mezőnyben. Értékszám szerint a 65. volt a rangsorban, így várható volt, hogy zömében magasabb értékszámúak ellen kell játszania.

Kovács Veronika az Európa-bajnokságon is sok tapasztalatot szerzett
Kovács Veronika az Európa-bajnokságon is sok tapasztalatot szerzett
Forrás: tarjansakk.hu

„Kellemes meglepetésre remekül kezdett, az első fordulóban egy 2000-es értékszámú angol lány ellen sötéttel aratott győzelmet. Bár a második fordulóban vereséget szenvedett, utána két partiból 1,5 pontot szerzett, a negyedik fordulóban épp egy jóval előrébb rangsorolt magyar vetélytársán, Sipos Stefánián kerekedett felül. Négy forduló után 2,5 ponttal, a középmezőny első felében várta a folytatást. A jó helyezés viszont azt hozta magával, hogy továbbra is 200-250-nel nagyobb értékszámmal induló ellenfeleket kapott. A minden fél pontért való küzdés talán el is fárasztotta őt, és a verseny második fele már mérsékeltebbre sikeredett, mint az első. Két döntetlent sikerült még kiharcolnia egy lengyel és egy újabb magyar lány, Márkus Molli ellenében, de német, francia és grúz vetélytársa is legyűrte őt” – olvasható a beszámolóban.

Kovács Veronika a verseny helyszínén
Kovács Veronika a verseny helyszínén
Forrás: tarjansakk.hu

A salgótarjáni tehetség végül 3,5 ponttal zárt, ami a 62. helyhez volt elég, ami az értékszám rangsor alapján reális. A beszámolóban azonban kiemelik, hogy Veronika a tőle egy évvel idősebbek között, végig jóval magasabb értékszámúak ellen mérkőzött, ennek, és az eredményeinek köszönhetően mintegy 1900-as TPR-t teljesített. 

„Mindenképpen sikeresnek mondható a szereplése, a tavalyinál jobb teljesítményével az értékszámát is növelni tudta. Gratulálunk mindehhez neki és edzőjének, Mede Istvánnak is. Reméljük, ez az Eb az önbizalmának is jót tett, és az elkövetkező versenyeken is megtartja jó formáját” – fogalmaztak a klub honlapján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában