Labdarúgás

2 órája

A Bátonyterenyei TC két vállra fektette a Bánk csapatát

Az ötödik forduló mérkőzéseivel folytatódott hétvégén a vármegyei I. osztály pontvadászata.

Langa Attila

A Bátonyterenyei TC diadalmaskodott hazai pályán a Bánk-DUSE csapata ellen

Fotó: Beküldött

Vármegyei I. osztály, 5. forduló:
Bátonyterenyei TC – Bánk-DUSE 2–1 (2–1)
Bátonyterenye, 120 néző. Vezette: Gecse Z. (Soós-Valenta B., dr. Varga P.).
Bátonyterenye: Zsignár –  Menczel, Gazdag, Német, Simó L., Kiss B., Rátóti (Gyura), Kovács D., Sasvári (Zámbó), Illés (Bakos), Myszor. Edző: Sárközi Tamás.
Bánk: Rákóczi – Gyebnár (Oláh), Bravo De Rueda (Palkovics), Tarlósi M., Járvás (Nagy), Tarlósi P., Frey (Kovács P.), Márkus, Sándor, Tóth, Soóky (Királyházi). Edző: Kárpáti Zoltán.
Gl.: Myszor (3.), Gazdag (44.), ill. Tarlósi M. (46.). Sárga lap: Német, Sasvári, Tarlósi P., Frey, Márkus, Sándor, Tóth, Palkovics, Kovács P., Torják (kispadon).
Sárközi Tamás: – Megvertük a listavezetőt teljesen megérdemelten. Nagyon hálás vagyok a játékosokért, az egész csapatért és a klubért! Meg kell maradjunk ezen az úton és alázatosan dolgozni kell tovább, ahogy eddig is tettük. További sok sikert kívánok a vendégeknek!
Kárpáti Zoltán: – Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után, hiszen mezőnyben és főleg a tengelyben nem játszottunk jól, de rengetegszer kerültünk a szélén a hazai védelem mögé. Rúgtunk három gólt, amelyből a játékvezető csak egyet adott meg, továbbá volt még legalább három ziccerünk is, amikor a bátonyi kapus hatalmasat védett, mégis pont nélkül távoztunk. Kaptunk nyolc sárga lapot úgy, hogy a második félidőben minimum hetvenöt százalékban birtokoltuk a labdát. Jó lett volna egyenlő feltételeket kapni! Dolgozunk tovább, hogy kiérdemeljük az egyenlő bánásmódot!

Héhalom SE – Balassagyarmati VSE 4–5 (3–4)
Héhalom, 80 néző. Vezette: Kiss D. (Elischer M., Szeles P.).
Héhalom: Farkas R. – Tóth, Tancsik, Nagy, Kotasz, Abért, Hajdu, Nguyen, Surányi, Balog, Ocsovszki (Lakatos). Edző: Berkes László.
Balassagyarmat: Makrai (Juhász) – Molnár, Bukta, Soós-Valenta, Varga G., Duhonyi (Kelecsényi), Varga Cs., Erdélyi (Gerliczki), Sallói, Jele, Csillik. Edző: Mátyás Zsolt.
Gl.: Surányi (13., 29.), Tóth (16.), Nagy (58.), ill. Varga G. (2., 23., 46.), Varga Cs. (7.), Sallói (92.). Sárga lap: Surányi, Lakatos, ill. Bukta, Soós-Valenta, Molnár, Varga Cs., Csillik, Gerliczki.
Berkes László: – Szurkolói szemmel egy nagyon izgalmas és élvezetes mérkőzést játszottunk a fiatal játékosokból álló Balassagyarmat ellen. A nyílt sisakos küzdelem számukra kedvezett, de végig érezhető volt a hazai dominancia. Gratulálok a srácoknak a győzelemhez és a sérült játékosoknak mielőbbi felépülést kívánunk!
Mátyás Zsolt: – Egy eseménydús mérkőzésen, nyílt sisakos játékot felvállalva futballozott mindkét együttes, amiből mi jöttünk ki győztesként. Úgy gondolom, hogy sokat tettünk a sikerért, hiszen a mérkőzés túlnyomó részében jól fociztunk, de az akarati tényezők is maximális hőfokon voltak, amely a három pontot eredményezte. Sajnos örömünket beárnyékolja két sérült játékosunk, akiket mentővel kellett elszállítani. Erdélyi Zsoltinak és Duhonyi Bencének mielőbbi felépülést kívánunk!

Szécsény VSE – Vizslási SE 1–4 (0–3)
Szécsény, 60 néző. Vezette: Kovács M. (Pál A., Horváth S.).
Szécsény: Csampa – Komár, Berki A., Berki J. (Rónai), Gombár, Holman (Konderla), Bárány, Rácz I., Szmolnik (Bangó), Puporka (Kovács), Géczy. Edző: Tőzsér Zsolt.
Vizslás: Brunda –  Oláh F. (Kisbali), Czutor, Stark (Varga), Oláh Z. (Horváth), Novák, Jakab, Pócsa (Tőzsér), Tóth, Bata, Kovács (Babka). Edző. Bujtár Tamás.
Gl.: Géczy (54.), ill. Stark (9., 22.), Horváth (44.), Novák (86.). Sárga lap: Berki A., Gombár, Géczy.
Tőzsér Zsolt: – Négy pontrúgásból kaptunk négy gólt, de el kell ismerni, hogy jobb csapat ellen szenvedtünk vereséget annak ellenére, hogy el kell mondanom, megint kihagytunk három ordító helyzetet.
Bujtár Tamás: – A hazai csapat az első perctől kezdve kontrára rendezkedett be, amire lehetett is számítani. Sokat volt nálunk a labda, de nem sokszor tudtunk a védelem mögé kerülni. Távoli lövésekkel és sok beadással próbálkoztunk a fegyelmezetten védekező hazaiak ellen. Pontrúgásokból veszélyesek voltunk és ennek köszönhetően sikerült megnyerni a mérkőzést. A hazai csapatnak sok sikert a bajnokságban!

Pásztói SK – Silver Tüzép-Karancslapujtő 1–3 (0–1)
Pásztó, 160 néző. Vezette: Lucián J. (Dajkó T., Várkonyi S.).
Pásztó: Kaszás – Almási (Dinka) Hegedűs, Lipták, Földi, Békési (Csépe R.), Kelemen, Percze, Tari, Kovács, Csáki (Csépe I.). Edző: Szabó Gábor.
Karancslapujtő: Vida – Orosházi, Budveszel Benjámin, Ökrös, Csatlós D., Bonivárt, Domán, Gyetvai (Zsély B.), Budveszel Benett (Rozgonyi), Czigler, Pál. Edző: Csatlós Tamás.
Gl.: Földi (88.), ill. Domán (9., 91.), Orosházi (93.). Sárga lap: Csáki, Földi, Kovács, Dinka, Szabó (kispadon), ill. Vida, Ökrös, Czigler. Kiállítva: Rozgonyi (87.)
Szabó Gábor: – Amikor egy ilyen jó csapattal játszol, végig koncentrálni kell. Sajnos nekünk ez még nem mindig megy. A Lapujtőnek voltak helyzetei, amiket megúsztunk, viszont mezőnyben jól játszottunk és nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért, ami sikerült is a 89. percben. Az ezt követő végjátékra nehéz mit mondani. Büszke vagyok a csapatra, mert két hónap alatt léptünk előre sokat, de még jobban kell hinni magukban a játékosoknak, ha ilyen csapatot meg akarunk fogni, mint a Lapujtő. Gratulálunk nekik, mi pedig nyomjuk tovább!
Csatlós Tamás: – Teljesen megérdemelten nyertünk egy jó csapat otthonába. Emberhátrányba rúgtunk két gólt, ami nagy dolog, de előbb le kell zárni ezeket a meccseket.
 

A Karancslapujtő csapata a ráadásban szerzett gólokkal gyűjtötte be a három bajnoki pontot Pásztón
A Karancslapujtő csapata a ráadásban szerzett gólokkal gyűjtötte be a három pontot Pásztón
Fotó: Langa Attila

Diósjenői SE – Szügy-Talent 2019 1–4 (1–4)
Diósjenő, 70 néző. Vezette: Aszódi Cs. (Drótár P., Visnyei B.).
Diósjenő: Nagy – Haljárszki, Ilyés (Ruzicska), Makkai (Varga), Calo, Szűcs (Szitás), Csóri (Kiss), Zsiák, Schrammel (Csoknyai), Molnár, Szikszai. Edző: Lába Csongor.
Szügy: Tóth –Brezovszki (Bozsó), Mócz (Kreuch), Varga M., Varga Á., Dávid (Balga L.), Mindszenty, Szabó L. (Venczel), Kántor, Hugyecz, Koplányi (Tátrai). Edző: Koleszár Krisztián.
Gl.: Szikszai (30.), ill. Dávid (4.), Mócz (32.), Szabó L. (36.), Kántor (41.). Sárga lap: Zsiák, Suikszai, Kiss.
Lába Csongor: – Abszolút nem sikerült megvalósítani, amit az öltözőben megbeszéltünk. Sok bosszantó egyéni hibát vétettünk, amit ellenfelünk rendre ki is használt. A második játékrészben igyekeztünk kozmetikázni az eredményen, de ez nem sikerült. Gratulálok a Szügy csapatának!
Koleszár Krisztián: – A mérkőzésen azonnal ritmust találtunk, jó dinamikával és kellő agresszióval szálltunk meccsbe, amely gyors vezetést eredményezett számunkra. A 25. perc környékén érthetetlen módon rövid időre elveszítettük magabiztosságunkat, így a Diósjenő büntetett. 
Az egyenlítő gólt követően jól reagált a brigád és gyorsan vezettünk ismét. Ezúttal már nem engedtük el a lehetőséget, vezettünk néhány gyors és precíz támadást, amelyek végén a büntetőterületen belül higgadt, jó döntéseket hozva vonultunk három gólos előnnyel pihenni.
A második félidőben tekintve, hogy ismét döcögősebben és körülményesebben labdáztunk, így váltottunk és igyekeztünk végigmenedzselni az addigi eredményt, kevés teret és lehetőséget hagyva a védő harmadunkban. Ennek eredményeképp megnyertük az összecsapást.

A Szendehely – Berkenye mérkőzést ma délután rendezik.
Szabadnapos: Unicum FC Mohora.

A bajnokság állása
A bajnokság állása
Fotó: NMH

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában