Szakkör

2 órája

Kézműves foglalkozás: papírképeket készítettek az etesi tanodások

Matematikai és magyar nyelvtani feladatokat oldottak a napokban az etesi tanodás gyerekek. A pedagógusok kézműves foglalkozást is tartottak nekik, amelyen a kézügyességüket is fejlesztették.

Sipos Nina Vivien

Az iskolai szorgalmi időszak megkezdésével az etesi Kilátó Tanodába járó diákokat szorgos és alapos tanulásra ösztönzik a pedagógusok. A legutóbbi foglalkozás alkalmával az összeadáshoz és kivonáshoz kapcsolódóan matematikai feladatokat végeztek a gyerekek,  magyar nyelvből a szavakban előforduló “I” és “Í” magánhangzók használatát gyakorolták, illetve megismerkedtek a felkiáltó mondat definíciójával.

Kézműves foglalkozáson igyekeztek a tanulók kézügyességét különböző technikákkal fejleszteni
Kézműves foglalkozáson igyekeztek a tanulók kézügyességét különböző technikákkal fejleszteni
Forrás: Didaktika Egyesület Facebook-oldal

Az informális tanulás részeként egy kézműves szakkörön igyekeztek a tanulók kézügyességét különböző technikákkal fejleszteni, például rajzolással, színezéssel. Papírkép készítéshez ollót és papírtépést használtak, hogy kezeik finom motorikus mozgását serkentsék, amely a szépíráshoz is szükséges. Az elkészült remekművek a tanodában lévő faliújságon megtekinthetők a gyerekek és a szülők számára is.

A Didaktika Egyesület a közösségi oldalán osztott meg képeket a foglalkozásokról. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában