Sznúker

2024.08.21. 12:56

Legenda ellen fogott dákót a salgótarjáni klub klasszisa (videó)

A junior világbajnok Révész Bulcsú két frémet nyert a korábbi világelső, hétszeres világbajnok Ronnie O'Sullivan ellen a kínai Hszianban zajló sznúker Grand Prix-n.

MTI

A viadal eredményközlő oldala alapján a mindössze 17 esztendős magyar játékos az első fordulóban 5–0-val búcsúztatta az angol David Grace-t, a második körben – immár a legjobb 64 között – pedig a sportági legenda, az ugyancsak szigetországi O'Sullivan ellen állt asztalhoz.

Ez Révész Bulcsú első profi szezonja
Ez Révész Bulcsú első profi szezonja
Fotó: NurPhoto / Forrás: AFP

Az első frém a tavaly és idén U18-as Európa-bajnok Révészé lett, aki első magyarként vívta ki a profi státuszt. A magyar játékos 3–1 után még szépíteni is tudott, végül O'Sullivan 5–2-vel jutott tovább. Révész azzal, hogy játszhatott a főtáblán, 5350 fontot kapott (2,47 millió forint). A két sznúkeres tavaly a budapesti OMV VI. Magyar Snooker Gálán már játszott egymással.

Ez Révész Bulcsú első profi évadja, és idén már salgótarjáni egyesületet képvisel, miután leigazolta csapatába a HRT SESE Pool Team. A csapat jelenleg vezeti az NB I. osztály B-csoportját, négy győzelme mellett egy vereséget is számlál, Révész eddig még nem szerepelt a csapatbajnokságon. A tarjániak legjobb mutatójával Bezdán Attila büszkélkedhet, aki eddig valamennyi meccsét megnyerte.

Sznúker, Xi'an Grand Prix, Xi'an
A 32 közé jutásért: Ronnie O’Sullivan (angol) – Révész Bulcsú 5–2.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában