Tájfutás

2024.08.02. 12:05

Hétfőn dől el, kik indulnak a hazai felnőtt Eb-n

Augusztus 16. és 20. között Magyarország ad otthont a felnőtt tájfutó Európa-bajnokságnak.

Nool.hu

A kontinensbajnokságot a Vértes hegységben bonyolítják le, ahol a rendező fővárosi Tabáni Spartacus három erdei versenyszámot (hosszútáv, középtáv, csapatváltó) írt ki. A nagyszabású sportági rendezvény egyben a Világ Kupa harmadik fordulója lesz, így Európán kívüli nemzetek (Ausztrália, Hong Kong, Kína, Izrael, Kanada, Egyesület Államok és Új-Zéland) felnőtt tájfutói is beneveztek a magyarországi versenyre. Az előzetes hírek szerint 36 nemzet 160 férfi, illetve 122 női versenyzője küzd majd meg egymással a bajnoki érmekért, valamint a Világ Kupa pontokért.

Az Eb mellett azonos időpontban a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség megbízásából a Gerecse Tájfutó Club, illetve a Gödöllői Kirchhofer SE hivatalos kisérőversenyként rendezik meg hazánk legnagyobb szabású sportági eseményét, az ötfutamos Hungária Kupát. A nemzetközi részvételű kupaversenysorozaton különböző korosztályokban vármegyénkből a Balassagyarmati Balassi BKSE tíz, a Salgótarjáni Dornyay pedig négy versenyzőt nevezett be.

A Magyar Tájfutó Szövetség augusztus 5-én, azaz hétfőn elnökségi ülésén dönt a salgótarjáni származású Fehérvári Dániel szövetségi kapitány javaslatáról, hogy hazánkat kik képviselhetik az Eb-n. Az előzetes várakozások szerint a Dornyay SE három sportolója is nagy eséllyel pályázik a kerettagságra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában