Labdarúgás

2024.07.06. 11:00

A korábbi salgótarjáni kapus lett a socca válogatott hálóőre

Terdik Tamara védéseire sokan emlékeznek még.

Nool.hu

Terdik Tamara a salgótarjáni kapuban

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

A Socca Hungary közösségi oldalán számoltak be arról, hogy Terdik Tamara lett a válogatott kapusa. A játékos ismerős lehet a női foci salgótarjáni kedvelőinek, hiszen a 2010-es évek második felében a Reklám Press-Skorpió csapatát erősítette.

A bejegyzésből kiderül, hogy Tamara 17 éves korában kezdett el foglalkozni a labdarúgással, addig az atlétikában jeleskedett. Futsal kapusként a salgótarjáni Skorpió csapatánál kezdte karrierjét 2015-ben, és hatalmas védéseivel hívta fel magára a figyelmet. A korszak csapatát jó eredmények jellemezték, mind a bajnokságban, mind pedig a kupában dicséretesen szerepelt a csapat.

Három év múlva a TF csapatához, később pedig a Budaörs futsal csapatához igazolt. Az újonnan alakuló NB II-es budaörsi csapattal első évben megnyerte a bajnokságot és feljutott az első osztályba, ahol a következő években negyedik, harmadik és második helyen végeztek.

A 2020/2021-es szezonban Tamarát a női futsal NB I. legjobb kapusának választották. Baráti társaságukkal a strandlabdarúgó bajnokságokban is kiemelkedő eredményeket ért el, és több éven keresztül a legjobb kapusnak választották ezeken a bajnokságokon. 
Két keresztszalag-szakadás miatt két év kihagyás várt rá, majd végre 2023-ban újra pályára léphetett tétmérkőzésen.

A socca a nagypályás labdarúgás és a futsal ötvözete. A kezdeményezés igencsak újkeletű, a Nemzetközi Socca Szövetség 2017-ben alakult meg. Célja, hogy az amatőr futballisták profi körülmények között élvezhessék a kispályás labdarúgást. A SOCCA Hungary az International SOCCA Federation (ISF) hivatalos magyar partnere. A SOCCA Federation egy olyan nemzetközi szervezet, mely kispályás 4+1, 5+1, 6+1 és 7+1-es tornákat szervez a világ körül. A különböző országok szerződéses szövetségei alkotják a SOCCA Federation-t. A szakág egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában