Labdarúgás

2024.07.21. 15:51

Jó szezont futott az Építők KC csapata

A vármegyei I osztály 2023/24-es bajnoki szezon negyedik helyén végző Építők KC vezetőedzőjét kérdeztük a csapatának teljesítményéről, valamint a nyári váltásukról, miszerint nyolc játékosával Karancslapujtőn folytatják.

Langa Attila

Építők

Fotó: Beküldött

Csatlós Tamást, a vármegyei I osztály 2023/24-es bajnoki szezon negyedik helyén végző Építők KC vezetőedzőjét kérdeztük a csapata teljesítményéről. Nyáron a szakember távozott a klubtól nyolc játékosával együttesét, így jövőre a Karancslapujtő színeiben folytatják, amellyel kapcsolatban szintén elmondta nekünk a gondolatait.

Az Építők KC együttes a dobogós csapatok ellen is sok pontot szerzett a bajnokságban
Az Építők KC együttes a dobogós csapatok ellen is sok pontot szerzett a bajnokságban
Fotó: Beküldött

– Mennyire elégedett a szezonban mutatott játékukkal, valamint ezek fényében értékelné a csapat teljesítményét?

– A célunk az 5-8 hely valamelyike volt a szezon előtt. Évről évre szerettünk volna előre lépni, de a fő célunk egy szerethető, jó közösséget építeni. Az alapszakasz mérkőzései során látható és érezhető volt, hogy sokat léptünk előre minden téren az előző szezonhoz képest, így sorra hoztuk a mérkőzéseket. A szezon közepén volt pár gyengébb hetünk, amely betudható volt annak, hogy meghatározó játékosok estek ki, de aztán kiegyenesedtünk. Itt már látni lehetett, hogy akár be is kerülhetünk a legjobb négy csapat közé a rájátszásba ,amely meg is történt. Úgy kezdtük a rájátszást, hogy tíz pont hátrányunk volt a harmadik helyezett és közöttünk. Sokan mondták, hogy nincs értelme ezeknek a meccseknek. De én nem így gondoltam, hanem mondtam a srácoknak minden meccsre úgy menjünk ki, hogy nyerjük meg. Hozzátettem, hogy itt csak jó csapatokkal találkozunk, jó iramú meccseket tudunk játszani és a játékos sokat fejlődhetnek. Ezt követően olyan teljesítményt tettünk le az asztalra, amire senki nem számított, de mi hittünk benne. Hétről hétre annyi pontot szereztünk, hogy az utolsó meccsen még a dobogóért játszhattunk. Azt gondolom nagyon elégedett lehetek és kifejezetten büszke vagyok a srácokra

– Kik segítették a gárda munkáját, mely játékosokat tudná kiemelni?

– A csapat minden tagjával elégedett voltam. Egy szerethető és őszinte gárda voltunk, akik szeretik a focit, ami ma már ritka. Alázattal játszottak a játékosok és minden mérkőzésen kiszolgálták a kilátogató szurkolókat.

– A nyáron úgy döntött, a Karancslapujtő csapatánál folytatja a munkát. Mi szólt a váltás mellett?

– Egy ilyen szezon után több megkeresésem volt együtt a játékosokkal, majd ugye az Építők egyesületének sorsa bizonytalanná vált. Többször is lenyilatkoztam, hogy kellene egy szponzor, de nem érkezett. A Karancslapujtő is megkeresett, hogy a játékosokkal csatlakozzunk hozzájuk. Egyeztettem az érintett játékosokkal és nyolcukkal – Szabó, Ökrös, Budveszel Benjámin, Tőzsér, Budveszel Benett, Gyetvai, Csatlós, Domán – Lapujtőre igazoltunk, ahol szenzációs körülmények fogadtak.

– Mikor kezdik meg a felkészülést új csapatával a következő szezonra, lesznek változások a játékoskeretben?

– Július első napján kezdtük a felkészülést heti három edzéssel és egy-két felkészülési mérkőzéssel.

– Milyen célkitűzéssel vágnak majd neki a pontvadászatnak?

– A vezetőség nem fogalmazott meg konkrét célt, hanem egy építkezésbe kezdtünk. Jó legyen a mentalitás és az egység, amelyből ugye bármi kijöhet, de szeretnénk minél előbb végezni a bajnokságban.

Számokban

4.       ÉPÍTŐK KC    28    16    3    9    72-38    51

Mérkőzésről mérkőzésre
Alapszakasz, 1. forduló: Szendehely–Építők KC 2–3. 2.: Építők–Berkenye 3–1. 3.: Szécsény–Építők 2–4.4.: Unicum FC Mohora–Építők 2–1.5.: Építők–Karancslapujtő 0–2. 6.: Építők–Bánk-Dalnoki La 1–2. 7.: Építők–Diósjenő 3–0. 8.: Érsekvadkert–építők 3–0. 9.: Építők–Bátonyterenyei TC 3–0. 10.: Héhalom– Építők 4–1. 11.: Építők–Pásztó 6–0. 12.: Építők–Szendehely 6–0. 13.: Berkenye– Építők 0–3. 14.: Építők–Szécsény 0–3. 15.: Építők–Unicum FC Mohora 0–3. 16.: Karancslapujtő–Építők 0– 3. 17.: Bánk-Dalnoki La–Építők 3–1. 18.: Diósjenő–Építők 2–2. 19.: Építők–Érsekvadkert 0–1. 20.: Bátonyterenyei TC–Építők 0–3. 21: Építők–Héhalom 8–0. 22.: Pásztó–Építők 3–0.
Rájátszás, 1. forduló: Építők–Bánk 1–1. 2.: Érsekvadkert–Építők 0–1. 3.: Építők–Karancslapujtő 2–2. 4.: Bánk–Építők 6 –3. 5.: Építők–Érsekvadkert 3– 2. 6.: Karancslapujtő–Építők 0–6.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában