Sportkavalkád 2024

2024.06.06. 14:59

A palánkot is megcélozhatják a diákok a salgótarjáni Sportkavalkád keretében

A június 13-ai Sportkavalkád elnevezésű sportágválasztón az egykori és jelenlegi salgótarjáni sportegyesületek, sportágak mutatkoznak majd be. A városban nagy népszerűségnek örvendő kosárlabda sem hiányozhat a standok közül.

Bakos László

A felnőtt és U20-as korosztályú csapatokat működtető Salgótarjáni KSE, illetve jogelődje már több mint három évtizede szerepel a sportág hazai elitjében. A kezdeti sikereket követően az ezredforduló táján ugyan némi visszaesés következett be teljesítményükben, ám a 2010-es években, a helyi erők összefogásának köszönhetően ismét a kosárlabda vált Salgótarján sportjának egyik „húzóágazatává”. 

A palánkot is célba vehetik a gyerekek a Sportkavalkád keretében
A palánkot is célba vehetik a gyerekek a Sportkavalkád keretében
Fotó: B.L. / Forrás: Nool

A 2009/2010-es idényben történelmi tettet hajtottak végre azzal, hogy három év alatt három bajnoki osztályt előre lépve feljutottak az élvonalba, ahol azt megelőzően salgótarjáni férfi kosárlabdacsapat csak hatvan évvel korábban, 1949-ben szerepelt utoljára. Szinte abszolút újoncként is sikerült bennmaradniuk a legjobbak között, anyagi nehézségeik miatt azonban a 2010/2011-es évad után végül kénytelenek voltak búcsút inteni az első osztálynak. 

Habár 2011 nyarán ismét válságos időszakot éltek át, végül megnyerték a 2011/2012-es NB I/B-s pontvadászatot, de a kupaküzdelmekben is kimagaslóan szerepelt az együttes. Ezt követően a másodosztály meghatározó együttese maradtak, az utóbbi egy évtizedben öt alkalommal állhattak fel a dobogóra az NB I/B elitcsoportjában.

Az SKSE, illetve az utánpótlásnevelés és -képzés területén hosszú ideje kiemelt partnereinek számító Salgótarjáni Kosárlabda Iskola és Beszterce KK berkein belül jelenleg is több mint kétszáz gyermek ismerkedik a kosárlabdával. Feltett szándékuk, hogy a helyi iskolákkal karöltve a közeljövőben még több fiatallal szerettessék meg a sportágat. Törekszenek régiós kapcsolatok kiépítésére, együttműködő partnerek bevonására, melynek első jeleként már szécsényi, ózdi és bátonyterenyei tagozatuk is működik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában