Kosárlabda

2023.12.04. 12:00

Sima vereséget szenvedett a Salgótarjáni KSE (fotók)

Az Újbuda MAFC magabiztos győzelmet aratott a nógrádi vármegyeszékhelyen az NB I/B Piros-csoportjának tizenegyedik fordulójában.

Stefán Antal Krisztián

A Salgótarjáni KSE (fehérben) sorsát a két komoly hullámvölgy már ideje korán megpecsételte

Forrás: Nool

Fotó: Szabó Péter

Szombaton hazai környezetben lépett parkettra a Salgótarjáni KSE csapata az NB I/B Piros csoportjának tizenegyedik fordulójában. Az összecsapásnak előzetesen is az eddig remekül szereplő újbudaiak voltak, akik az első tíz fordulóban mindössze kétszer kapituláltak.
Az találkozót jól kezdte a nógrádi alakulat és az ötödik percig őrizte is a vezetését, itt azonban valami eltört. A látogatók az első negyedben ezt követően húsz pontot szórtak, amire mindössze két salgótarjáni válasz érkezett, így tizenhét pontos különbséggel kezdődött a második tíz perc. Ebben a játékrészben is a vendégek voltak hatékonyabbak, így ha minimálisan is, de növelni tudták előnyüket a nagyszünetig. A folytatás első perceit alaposan megnyomta a Salgótarjáni KSE és a hátránya felét ledolgozta a harmadik felvonás első hat percében, de aztán újabb hullámvölgy következett és zsinórban tizenkilenc pontot szereztek a vendégek, így az utolsó periódus előtt előnyük már majdnem harminc pont volt. Ennek fényében az utolsó felvonás már csak formalitás volt a dobogós helyekért harcoló Újbuda MAFC számára, akik az utolsó negyedet is megnyerve végül harminckét egységet raktak a két csapat közé és magabiztosan nyerték meg a találkozót. 
NB I/B, Piros csoport, 11. forduló:
Salgótarjáni KSE – Újbuda MAFC 74–106 (14–31, 18–20, 16–26, 26–29)
Salgótarján, Városi Sportcsarnok, 100 néző, vezette: Sörlei A., Domán I., Dr. Nagy Zs.
Salgótarjáni KSE: Karanfilovszki 9/9, Balázs 3/3, Vas-Teplán 8/6, Hargitai 9/3, Lajsz 6, Váits 15/3, Kalassai 10/6, Monye M. 10/3, Monye J. 2. Vezetőedző: Dániel Péter.
Újbuda MAFC: Polgárdy 10/3, Pintér 5, Buzás 13/9, Bordács 16, Pápai 2, Katona 19/15, Komma 19/3, Misek 8/3, Kovács 8, Biber 3, Matejovics 3. Vezetőedző: Lakits András

Az eredmény alakulása: 5. perc: 12–11, 9. perc: 14–25, 13. perc: 18–36, 18. perc: 27–49, 26. perc: 48–58, 30. perc: 48–77, 34. perc: 59–86, 37. perc: 66–94.

Dániel Péter: – Az volt a meccs előtti elvárás, hogy mindenképpen meccselnünk kell az ellenfél fizikalitását, keménységét és onnan indulhatnak majd a kosárlabdaszakmai dolgok. Sajnos ez az első öt-hat perc után már nem sikerült, onnantól kezdve nem is igazán volt esélyünk. A harmadik negyedben még akadt egy jó periódusunk, amikor zavart tudtunk kelteni a MAFC támadásaiban és közelebb zárkóztunk, de amint beesett egy-két dobásuk és esetleg nem úgy alakult a pályán néhány dolog, ahogy szerettük volna, egyből összeomlottunk.
Lakits András: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Azt gondolom, hogy az első perctől kezdve olyan szinten teljesítettünk, ahogy szerettünk volna és a nagyszünetre már komoly előnyt tudtunk kialakítani, sőt akár nagyobb különbséggel is vezethettünk volna, tényleg jól játszottunk ekkor. Viszont ahogy a harmadik negyedet elkezdtük az elfogadhatatlan, nem szabad így kijönnünk az öltözőből, még egy magabiztos előny birtokában sem. Öt perc után azonban rendeztük a dolgokat, visszaállítottuk a korábbi különbséget, sőt még rá is tudtuk tenni arra. Örülök, hogy ilyen magabiztosan nyertünk ma, ez a jövő heti, PVSK elleni rangadó szempontjából is nagyon fontos. A Salgótarjánnak sok sikert kívánok a folytatásra!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában