Labdarúgás

2023.11.02. 15:15

Nőtincsi gólokkal győzött az U15-ös válogatott Albániában

Szerda délután a házigazdát múlta felül a magyar utánpótlás-válogatott Tiranában.

Stefán Antal Krisztián

Makrai Csongor (alsó sor, balról a negyedik) két góllal vette ki a részét a győzelemből

Forrás: Twitter | Magyar Labdarúgó Szövetség

Ezekben a hetekben rendezik az U15-ös válogatottak számára az UEFA Development Tournament 2023-as őszi állomását. A magyar nemzeti csapat négy fős csoportban küzd a továbbjutásért Albánia fővárosában, Tiranában. A mieink a házigazda mellett Észak-Macedóniával és Koszovóval mérkőznek meg. Szabados József szövetségi edző a keretbe jelölte ez MTK Budapestben futballozó, de Nőtincsen tanuló és a pályafutását szintén itt kezdő Makrai Csongort. 

Makrai Csongor (b) és egykori edzője a Nőtincs SE-nél Róbert Hugyecz
Forrás: Facebook / Nőtincs SE

A nemzeti csapat első meccsét még hétfőn játszotta Észak-Macedónia ellen, amit végül 2-1 arányban meg is nyertek a srácok. Makrai ezen az összecsapáson a 76. percben lépett a pályára. A második mérkőzésre szerda délután került sor, ahol a házigazda várt a fiatalokra, de ezt az akadályt is sikerrel vette U15-ös válogatottunk és sima 4-0-ás győzelmet aratott. Makrai Csongor a kezdőcsapat tagjaként 57 percet töltött a pályán és két gólt is szerzett. A mieinkre szombaton vár az utolsó találkozó, ahol Koszovóval mérik majd össze tudásukat.

Csongor tíz éves koráig futballozott szülőfaluja csapatában, majd egy rövid váci kitérőt követően került a Sándor Károly Akadémiára, ahol csapata meghatározó játékosa. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy eddig minden bajnokin kezdőként számítottak rá és már négy gólt is szerzett az idényben. Az ifjú labdarúgópalánta további pályafutásához sok sikert kívánunk!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában