Labdarúgás

2023.10.08. 19:22

Nem tudott pontot szerezni hazai pályán az SBTC a Karcag ellen

Az SBTC csapata hazai pályán fogadta a Karcag együttesét ma délután, 15 órás kezdéssel a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban, az NB III. osztály, Északkeleti csoportjának tizedik fordulójában.

Langa Attila

A tizedik forduló mérkőzéseivel folytatódott ma délután az NB III. osztály idei megmérettetése, amely alkalmával az SBTC együttese a kilencedik helyezett Karcag csapatát látta vendégül a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban.

Egy kitűnően előkészített pályán mérkőzhettek meg a csapatok, amely alkalmával a kezdősípszót követően kiegyenlített játék folyt mezőnyben, komoly helyzet viszont nem alakult ki a kapuk előtt.

A félidő közepéhez közeledve, egy védelmi hibát könyörtelenül kihasználtak a vendégek, így megszerezték a vezetést. A hazaiak próbáltak nagyobb nyomást helyezni a karcagiakra, de a szünetig nem sikerült egyenlíteniük, sőt a kapuban és mezőnyben is változtatniuk kellett sérülések miatt. Percekkel a pihenő előtt nagy lehetőséget kaptak a tarjániak, hiszen egy gyors ellentámadáskor durva szabálytalanságot követett el Csiki a felezővonalnál Horváth ellen, így a játékvezető azonnal a piros lapot mutatta fel neki.

A fordulás után mezőnyben látszott a salgótarjániak emberelőnye, és szinte folyamatosan a vendég térfélen folyt a játék. A második játékrész közepén hatalmas egyenlítési lehetőséget hagytak ki a salgótarjániak, amikor tetszetős támadás végén Horváth került kapussal szembe.

Ezt követően is sikerült kapujához szegeznie ellenfelét a fekete-fehéreknek, majd egy szélen vezetett támadás végén Boros ívelt középre, de Csifó öt méterről a kapus kezébe fejelte a labdát.

A hajrában okosan tördelte a játékot és húzta az időt a Karcag, így nem sikerült az SBTC csapatának a hatalmas mezőnyfölényét gólra váltania, így egy góllal alulmaradtak hazai pályán a Karcaggal szemben.

 

NB III. osztály, Észak-Keleti csoport, 10. forduló:

Salgótarjáni BTC – Karcagi SE 0–1 (0–1)

Szojka Ferenc Stadion, 350 néző. Vezette: Török M. (Juhász B., Gergely M.)

SBTC:  Nyirati (Sz. Varga, 47.) – Petrecsko, Csuka, Kálmán (Sulyok, 32.), Molnár – Bajor (Boros, 46.), Klajban (Csifó, 65.), Horváth, Nagy, Tarlósi P. – Tarlósi M. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Karcag: Kovács – Győri Á., Kónya, Kis, Aranyos – Hujbert, Csiki, Nikic, Gránicz (Pataki, 62.) – Antic (Győri B., 84.), Andric (Székely, 54.). Vezetőedző: Varga Attila.

Gl.: Antic (21.). Sárga lap: Klajban, Petrecsko ill. Antic, Gránicz, Győri B. Kiállítva: Csiki (48.)

 

Sebestyén Szilárd: – Ismét ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek, amely mellett helyzete sem volt a mérkőzésen. Kidolgoztunk több kihagyhatatlannak tűnő lehetőséget, de nem tudtuk őket értékesíteni, így hiába játszhattunk emberelőnybe hatvan percet. Amíg ilyen hibákat követünk el, és nem tudunk betalálni, addig nem fogunk előre lépni.

Varga Attila: – Egy nagyon alacsony színvonalú mérkőzésen vagyunk túl, ami elérte a nézhetetlen kategóriát. Úgy gondolom a mérkőzés úgy alakult, ahogy szerettük volna, hiszen megszereztük a vezetést, majd utána úgy folytatódott, ahogy nem szerettük volna. Amikor hatvan percet emberhátrányba játszol, akkor borul a taktikád, illetve a cserék is átértékelődnek. Sajnos ekkor már nem tudtam úgy cserélni, ahogy szerettem volna, illetve nem tudtam belenyúlni a meccsbe, ahogy kellett volna. A második félidő a kőkemény munkáról szólt, valamint őszintén bevallom, szerettük volna kihúzni a hármas sípszóig. A három pontért jöttünk, amit meg is szereztünk.

A bajnokság állása
A bajnokság állása
Fotó: NMH

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában