Túra

2023.10.16. 07:36

Kerékpárral 7 határon át – élményekkel teli túrát szervez a két nógrádi egyesület

Határon átnyúló kerékpáros túrát szervez a Sugárkankalin Turisztikai Egyesület és a Drégelyvár Alapítvány október 21-én, szombaton.

Lukács Zsófia

A program reggel 9 órakor Drégelypalánkon megnyitóval veszi kezdetét, ahonnan indulva, Ipolyhídvég, Tesmag, Ipolyság, Hont településeken keresztül a Tsitári forráshoz és a Szondi-alagúthoz érkeznek majd meg a kerékpározók. Útközben gyalogtúra, zsinagóga-, illetve múzeumlátogatás, valamint közös ebéd is szerepel a programok között.

–  2006 óta rendszeresen szervezünk kerékpártúrákat a Sugárkankalin Turisztikai Egyesülettel. Ebben az évben a Drégelyvár Alapítvány is sikeresen pályázott, így közösen valósítjuk meg a programot. A Drégelypalánk-Ipolyhídvég közötti új hídhoz is ellátogatunk. Felvidéki kerékpáros barátaink több év óta rendszeres résztvevői a zöldutas túráinknak, most ők szervezik a határon túli programokat és várnak bennünket nagy szeretettel – ismertette Pásztor Ildikó, a Sugárkankalin Turisztikai Egyesület elnöke.

Kiemelte továbbá, hogy a közös, egymás természeti, kulturális és néprajzi értékeinek a bemutatásán keresztül egy igazi, élményekkel teli programot kínálnak majd a résztvevők számára.

A túrával kapcsolatban Pásztor Ildikó elmondta, hogy a hossza mintegy 34 kilométer, amelyet mindenki számára tartható tempóban, több megállóval teljesítenek majd. A kerékpárosokhoz minden megállónál csatlakozhatnak résztvevők. A regisztráltaknak zöld útlevél, étkezés és frissítő is biztosítva lesz. A terepviszonyokra tekintettel 12 éven felülieknek ajánlják a részvételt.
A szervező arra is kitért, hogy a kerékpártúra időtartama alatt a túravezetést, a kerékpáros szervízszolgáltatást és a belépőket is biztosítják.

A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amit az érdeklődők október 19-ig, csütörtökig tehetnek meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában