táborozók

2020.07.26. 10:44

Különleges hableányokat láttak a balassagyarmati strandon

Heteken át sellők szelik a habokat a strand medencéiben, augusztus végéig tart a táboroztatás a Városi Strandfürdőben.

Sz. K.

Forrás: NMH

Fotó: T.A.

A különleges élményeket is kínáló, öt turnusban zajló úszótáborokba a négyévesektől a tizennégy éves kiskamaszokig várják a gyerekeket, úszástudásuktól függetlenül.

– Tudásszintjüknek megfelelően osztjuk be csoportokba a gyerekeket a húsz-harminc főt befogadó turnusokban. Nem gond, ha valaki még csak a vízhez szoktatás fázisában tart, vagy éppen csak edzés jelleggel szeretné megerősíteni a már elsajátított képességeit a nagy tapasztalattal rendelkező úszásoktatóink mellett – mondta el portálunknak Szabó Csaba koordinátor. – Mivel táborról van szó, egész napos elfoglaltságot kínálunk a fiataloknak. A délelőtt folyamán kétszer egy óra speciális úszásoktatást biztosítunk a résztvevők számára. A hagyományos úszásmódok elsajátítása mellett egy meglepetésprogramba, a sellőúszásba is belekóstolnak. Ez igen látványos mozgásforma, ahol a sellőruha adja a varázslatos hangulatot, amit tovább színesítenek a vízben történő, egyedi jellegű hullámmozgásos feladatok, fejlesztő gyakorlatok – fűzte hozzá a koordinátor.

Délután a kézműves-tevékenységektől a vízipisztoly­csatán át a kincsvadászatig mindenféle szervezett foglalkozás zajlik a strand területén, amelyeket rossz idő esetén a tanuszodában tartanak meg. Szabó Csaba hozzátette: hosszútávú projektben gondolkodnak. A Smile úszóiskolával működnek együtt, ők a tanke­rületi központon keresztül a negyedik és a hatodik évfolyamok úszásoktatását végezték az előző tanévben. A jövő tanévben a nagycsoportos óvodai úszásoktatás beindítása is szerepel a terveik között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában