Nyeregbe!

2 órája

Csodát teremtettek a lovasok Nógrádgárdonyban (fotók, videó)

Hétvégén másodszor rendezték meg a vármegyei lovasnapot Nógrádgárdonyban. Az eseményen a lovas polgárőrök is képviseltették magukat.

Palchuber Kinga

A lovasnap látványos bemutatókkal zajlott

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Mint arról portálunk beszámolt: Nógrádgárdony a korábbi években rendező házigazdája volt a Palóc Kupa sikeres versenysorozatának és számos területi bajnoki fordulót, illetve döntőt is rendeztek itt díjugratásban és fogathajtásban. Hétvégén a Palóc Lovas Egyesület és a Nógrád Megyei Lovas Egyesület szervezésében másodszor hívták életre a vármegyei lovasnapot több olyan lovas részvételével, akik az említett versenyek eredményes résztvevői voltak.

lovas polgárőrök
Lovas polgárőrök tartottak látványos bemutatót
Forrás: Országos Polgárőr Szövetség

A hagyományok felélesztése mellett a rendezvény teljesen újszerű vonalat is kapott, mert egy helyszínen a látogatók együtt láthatták több lovas szakág – díjugratás, szabadidőlovas, fogathajtás, díjlovas, western, távlovas, lovastorna, lovastusa, azaz military – bemutatóját. 

A Palóc Lovasudvarban látványos csikós, lovaskaszkadőr és lovasíjász bemutatókkal, valamint huszár carusselel is szórakoztatták a közönséget. Az egész napos eseményen nem csupán a lovaké volt a főszerep, hiszen többek között motorosfűrész bemutatóval, élő zenével, büfével és tombolasorsolással is készültek a házigazdák. 

A szervezők hangsúlyozták, hagyományt teremtenének az eseményből, mely a lovas sportágak népszerűsítése mellett tartalmas családi kikapcsolódást is kínálhat évről évre.

A lovas polgárőrök is bemutatóval készültek

A Nógrád Vármegyei Lovas Szövetség elnöke, Vilimi Szabolcs hívta meg az Országos Polgárőr Szövetség lovas tagozatát is a Nógrád Vármegyei Lovasnapra. A lovas polgárőröket Deguly Sándor és Patrícius, valamint Horváth István és Vénusz képviselték a nívós eseményen.

Az Országos Polgárőr Szövetség portálunkkal közölte, hogy lovaikat szabadidejükben tanítják és készítik fel a polgárőri feladatok elvégzésére. 

A bemutatón a lovas polgárőrök legérdekesebb és leglátványosabb gyakorló feladatait láthatta a nagyjából 100-120 fős közönség. Az akadályok felépítésében és a program sikeres lebonyolításában további három polgárőr – Gyurina Veronika, Sallai Edina Angéla és Fehérvári Péter – is részt vett. A látványos elemek és a polgárőri feladatok narrálását dr. Radács Péter, a Legéndi Polgárőr Egyesület tagja vállalta magára

 – tette hozzá a szövetség, akik szereplésükkel a polgárőrök munkáját is szerették volna népszerűsíteni a lovasok körében. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában