Professzori látogatás

4 órája

Szintet lépnének Salgótarjánban a felsőoktatás területén

A Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem (MATE) delegációját fogadta minap Salgótarján polgármestere. Kreicsi Bálint a felsőoktatás fejlesztésére is törekedne.

Palchuber Kinga

Kreicsi Bálint, Salgótarján polgármestere Facebook-oldalán közölte, hogy minap az egyik legszélesebb képzési struktúrával rendelkező egyetem, a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem (MATE) delegációját fogadta egy egész napos szakmai egyeztetésre. 

Szakmai egyeztetés, felsőoktatás
Szakmai egyeztetésre érkeztek az egyetemi professzorok, a felsőoktatás fejlesztéséhez is tanácsot adtak
Forrás: Facebook/Kreicsi Bálint

Tovább lépnének a felsőoktatás fejlesztésében

Hozzátette, hogy a professzorok lenyűgöző részletességgel érdeklődtek a város történelme, lakossága, földrajzi jellemzői, növényei és éghajlata iránt. A polgármester megosztotta, hogy a Dornyay Béla Múzeum új helytörténeti kiállítása, egy tereptúra és a helyi agrárkultúra megismertetése csak megerősítette a vendégekben, hogy Salgótarjánban mennyi lehetőség rejlik. Kreicsi Bálint bejegyzését azzal zárta, hogy a látogatás után adatgyűjtést kaptak feladatul, hogy tovább léphessenek a felsőoktatás fejlesztésében is.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában