3 órája
Mit főzzek ma?
Kezd velünk a napot, fedezz fel új ízeket, és tegyük együtt változatossá az étkezéseidet!
Napi recept ajánlónkban minden nap új ötletekkel segítünk színesíteni az étkezéseidet. Legyen szó egy gyors hétköznapi vacsoráról, egy különleges fogásról ünnepi alkalmakra, vagy csak egy új inspirációról a konyhában, nálunk minden nap találsz valami ínycsiklandó ajánlatot! Ne feledd, minden ételhez hozzávaló egy csipetnyi szeretet! További receptek a mindmegette.hu oldalon.
Mai receptünk:
Malacfül pörkölt
Hozzávalók:
1 kg sertésfül
0,5 kg sertésbőr
2 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só és bors ízlés szerint
őrölt fűszerpaprika
1 tk. majoránna
Elkészítés:
Előkészítés: A sertésfület és a bőrt alaposan meg kell mosni, szárazra törölni, majd a szőrszálakat leperzselni.
Pörköltalap készítése: A hagymát zsiradékon aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket, beleértve a pirospaprikát és a majoránnát is.
Főzés: A felkockázott füleket és bőrt a pörköltalapra tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Alacsony lángon, lassú tűzön főzzük, időnként keverve, míg meg nem puhulnak a porcosabb részek is.
Tálalás: Az étel így istenien finom és szaftos lesz, amit főtt burgonyával és uborkasalátával ajánlott kínálni.