Recept

3 órája

Mit főzzek ma?

Kezd velünk a napot, fedezz fel új ízeket, és tegyük együtt változatossá az étkezéseidet!

Nool.hu

Napi recept ajánlónkban minden nap új ötletekkel segítünk színesíteni az étkezéseidet. Legyen szó egy gyors hétköznapi vacsoráról, egy különleges fogásról ünnepi alkalmakra, vagy csak egy új inspirációról a konyhában, nálunk minden nap találsz valami ínycsiklandó ajánlatot! Ne feledd, minden ételhez hozzávaló egy csipetnyi szeretet! További receptek a mindmegette.hu oldalon.

Mai receptünk:

Malacfül pörkölt

Hozzávalók:
1 kg sertésfül
0,5 kg sertésbőr
2 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma 
só és bors ízlés szerint 
őrölt fűszerpaprika
1 tk. majoránna

Elkészítés:
Előkészítés: A sertésfület és a bőrt alaposan meg kell mosni, szárazra törölni, majd a szőrszálakat leperzselni.
Pörköltalap készítése: A hagymát zsiradékon aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket, beleértve a pirospaprikát és a majoránnát is.
Főzés: A felkockázott füleket és bőrt a pörköltalapra tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Alacsony lángon, lassú tűzön főzzük, időnként keverve, míg meg nem puhulnak a porcosabb részek is.
Tálalás: Az étel így istenien finom és szaftos lesz, amit főtt burgonyával és uborkasalátával ajánlott kínálni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában