Nool.hu videó

2024.09.04. 17:20

Beérett az etesi kertművelők munkájának a gyümölcse és a zöldsége is (fotók, videó)

Zöldségek, gyümölcsök, lekvárok és termelői mézek forgataga fogadta a látogatókat szerdán az etesi művelődési házban. A falu kertművelő közössége immár tizenkettedik alkalommal rendezett tárlatot a helyben előállított termésekből, amelyek sikeresen kiállták a nyári meleg időjárás próbáit is.

Sipos Nina Vivien

Ismét elérkezett a szeptember, és ezzel együtt a betakarítás ideje is. Ugyan a meleg időjárás még a nyárról tanúskodott szerdán, viszont az etesi művelődési házban már javában beköszöntött az ősz. A település lelkes kertművelő közössége immár tizenkettedik alkalommal rendezett kiállítást a helyben előállított zöldségekből, gyümölcsökből, az azokból készült termékekből, valamint a dísznövényekből a helyi közösségi házban. A rendezvényen nem csupán az Etesi Kertbarát Kör tagjai, hanem kicsik és nagyok egyaránt részt vettek, hogy megcsodálják a falu szorgos kezű lakóinak odaadó munkáját.

Kiállítás mutatja be az etesi kertművelők munkájának a gyümölcsét és a zöldségét
Kiállítás mutatja be az etesi kertművelők munkájának a gyümölcsét és a zöldségét
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Beérett a kertművelők munkájának gyümölcse és zöldsége

A látványos kiállítás megnyitóján először a helyi második osztályos gyerekek szavaltak alkalomhoz illő, a betakarítással kapcsolatos verseket, majd Matúz Gábor Etes polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket.

– Úgy gondolom, hogy az iszonyú meleg ellenére, amit az elmúlt két hónapban tapasztalhattunk, nagyon sok terményt és növényt hoztak el a kertbarát köri tagok. Azt kívánom nekik, hogy továbbra is jó egészségben és erőben tudják ezt a nemes munkát folytatni – fogalmazott a településvezető.

Szűcsné Mátrai Éva, az Etesi Kertbarát Kör vezetője elmondta: a nyár folyamán számos kihívással meg kellett küzdeniük a helyi kertészeknek, de megérte a sok fáradozás, hiszen munkájuk gyümölcsét bemutathatják az érdeklődők előtt.

– Ahhoz, hogy ez a kiállítás létrejöjjön, nagyon ügyesnek kellett lennünk és sokat törődnünk a kertjeinkkel. Büszkén mondhatom, hogy mindenki rengeteget dolgozott a közösségünkben, és öröm azt látni, hogy vannak még szorgos kezű kertészek Etesen – közölte Szűcsné Mátrai Éva.

Tizenkét éve alakult meg az Etesi Kertbarát Kör

Kitért arra is, hogy tizenkét éve alakult meg az Etesi Kertbarát Kör, amit főként nyugdíjasok alkotnak, de legnagyobb örömükre egyre több a fiatal is. A közösség tevékenységének fontos célja, hogy összefogja az településen élő, a kertészettel és más mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó embereket, ahol aztán a tagok hasznos információkat kaphatnak, szakmai tapasztalatokat szerezhetnek, illetve elleshetik egymás praktikáit, ötleteit.

Ezt követően ismét az iskolások műsora következett, majd Szűcsné Mátrai Éva ünnepélyes keretek között megnyitotta a kiállítást, amelyet szeptember 6-ig, péntekig lehet megtekinteni az etesi közösségi ház házasságkötő termében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában