Múzeumlátogatás

17 órája

Salgótarjáni festőművész munkásságával ismerkedtek a pásztói diákok

Múzeumlátogatáson jártak a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola 6. osztályos tanulói Salgótarjánban.

Sipos Nina Vivien

A pásztói Zsigmond Király Általános Iskola hatodikosai Salgótarjánba, a Dornyay Béla Múzeumba látogattak. A Petőfi Kulturális Program keretében a diákok részt vehetettek egy múzeumpedagógiai foglalkozáson, amely Balázs János roma származású festőművész, költő munkásságát ismertette számukra. Először Shah Timor „A csillagigazgató vén remete Balázs János művészete” című dokumentumfilmét nézték meg, majd a tanulmányi raktárban mutatták be múzeum munkatársai a művész hagyatékát.

Salgótarjáni festőművész munkásságával ismerkedtek a pásztói diákok
A pásztói diákok hasznosan töltötték a napot a múzeumban
Forrás: Dornyay Béla Múzeum

A továbbiakban képvers-verskép foglalkozás során a költő képverseinek mintájára kellett elkészíteni a gyerekeknek a saját alkotásaikat, végül a restaurálásba kóstolhattak bele a látogatók: Balázs János alkotásainak hiányzó részeit fejezték be elképzeléseik szerint. A foglalkozást követően pedig megtekinthették az Üvegváros tanulmányi raktárat.

A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Magyar Nemzeti Múzeummal együttműködve és a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósult meg. Az eseményről a salgótarjáni múzeum a közösségi oldalán tájékoztatott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában