Nyári tábor

2024.07.16. 08:23

Gyermektábort vezetett a Nógrád Táncegyüttes Kazáron

Nyári tánctábort tartott a Nógrád Táncegyüttes a közelmúltban Kazáron, amelyen három gyermekcsoport is vett részt. A fiataloknak lehetőségük adódott arra, hogy különféle táncstílusokat és koreográfiákat tanuljanak meg a profi táncosoktól.

Sipos Nina Vivien

A Nógrád Táncegyüttes együttműködve a Kenderszer Néptáncegyüttessel az előző hét folyamán tartotta meg az utánpótlás csoportok számára a nyári tánctábort Kazáron. Ezúttal a Pitypang, a Viganó és az Ifjú Nógrád táncos lábú tagjai vettek részt.

Gyermektábort vezetett a Nógrád Táncegyüttes
Nyári tánctábort tartott a Nógrád Táncegyüttes a közelmúltban Kazáron, amelyen három gyermekcsoport is vett részt.
Fotó: Facebook

A Pitypangosok Bukovina táncaival ismerkedtek meg Kovács-Jelinek Emesével és Kovács Józseffel, a Viganósokat Polgár Nikolett és Bomlász  Bence kalauzolta el a Bökönyi táncok rejtelmeibe, míg az Ifjú Nógrádosoknak Gyurkó Liliána és Gyebnár Márton tanította meg a Bonchidai magyar táncokat. A tábor végén büszkén mutatták be a gyerekek tánctudásukat a szüleiknek, majd közösen mulattak egy jót a Folt Zenekarral. Ahogy a Nógrád Táncegyüttes a közösségi oldalán is írta, a tánctábor támogatója a Jópalócok Regionális Népművészeti Egyesület volt, további segítséget pedig Kazár Község Önkormányzata, a Szent Ilona Katolikus Egyesület, az Aba Sámuel Általános Iskola és az Anifer-ST Kft. biztosított.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában