2 órája
Mit főzzek ma?
Kezd velünk a napot, fedezz fel új ízeket, és tegyük együtt változatossá az étkezéseidet!
Napi recept ajánlónkban minden nap új ötletekkel segítünk színesíteni az étkezéseidet. Legyen szó egy gyors hétköznapi vacsoráról, egy különleges fogásról ünnepi alkalmakra, vagy csak egy új inspirációról a konyhában, nálunk minden nap találsz valami ínycsiklandó ajánlatot! Ne feledd, minden ételhez hozzávaló egy csipetnyi szeretet! További receptek a mindmegette.hu oldalon.
Mai receptünk:
Hasselback csirkemell
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
1 csomag tetszőleges fűszerkeverék
só
bors
1 tk. csilis olívaolaj
1 db egész cukkini
3 db paradicsom
1 csomag bébispenót
2 tk. olívaolaj
30 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A csirkemellekről a felesleges folyadékot egy papírtörlővel felitatjuk, majd egy vágódeszkára helyezzük őket. Egy centiméteres vágatokat ejtünk a felületén, majd alaposan befűszerezzük. Tetszőleges fűszerkeveréket választhatunk, esetünkben cujan fűszerkeverék került rá, valamint só és bors.
Egy serpenyőbe olajat melegítünk, és amíg előkészítjük a zöldségeket, beledobunk az olaj ízesítéséhez egy gerezd fokhagymát. Előkészítjük a zöldségeket. Alaposan megmossuk őket, majd a cukkinit szeletekre, a paradicsomot tetszőleges méretű darabokra vágjuk.
A fokhagymát kivesszük, és a forró olajra zúdítjuk a bébispenótot, a cukkinit és a paradicsomot. Összeforgatjuk, pirítjuk, majd adunk hozzá egy kis darab vajat, sózzuk, borsozzuk, és összerottyantjuk. Ez az egész nagyjából 10 perc alatt megvan.
Ha kész, félretesszük a serpenyőt, és egy konyhai fogó segítségével beletömködjük a zöldségeket a csirkemell metszéseibe. A tetejére sajtot reszelünk, és 200 fokon készre sütjük 30-40 perc alatt.