Rendezvény

2024.06.09. 09:30

Művészeti sokadalomnak ad otthont Kozárd

KozArt Művészeti Sokadalom címmel tartanak fesztivált a településen június végén.

Nagy Orsolya

A KozArt Művészeti Sokadalom elnevezésű rendezvényt Svantek Anna, a Magyar Állami Operaház hegedűművésze, autodidakta festő álmodta meg, aki két éve költözött a településre.

KozArt Művészeti Sokadalom
Svantek Anna, a Magyar Állami Operaház hegedűművésze álmodta meg a kozárdi művészeti sokadalom rendezvényt.
Forrás: Beküldött  fotó

– Egy olyan közösségi teret szerettem volna létre hozni, ahol bárki szabadjára engedheti kreativitását és közelebb kerülhet a természethez, valamint más művészekkel is találkozhatnak a résztvevők és tapasztalatot cserélhetnek egymással egy finom bor mellett, zene kíséretében. Akár egy pokrócon ülve is élvezhetjük a művészeti rendezvény hangulatát a természet lágy ölén – közölte a hegedűművész. Hozzátette: a rendezvénynek a birtoka és a falu több pontja ad majd otthont, ahol koncertekkel, gyerekprogramokkal, kézműves vásárral várják az érdeklődőket. Emellett felsorakoznak borászok, de lesznek workshopok, jóga és a palóc gasztronómiával is megismerkedhetnek majd a látogatók.

Számos előadó lép fel a művészeti sokadalomban

Svantek Anna arra is kitért, hogy a rendezvényen fellép egyebek mellett Szirtes Edina Mókus és Rohmann Ditta csellóművészek, a Magyar Állami Operaház művészei, Miskolczi Anita csellőművész, Onczay Zoltán csellóművész, a Trio Flauticello, de a Sturcz Quartett és még sokan mások is. Az érdeklődők megtekinthetik majd Bottyán Marianna festőművész és tanítványai nyitott műhelyébe, de a környékbeli festőművészek és iparművészek nyitott udvarába is. Emellett Kudász Gábor Arion fotográfus alkotásaiból nyílik kiállítás. Lesz továbbá festőtábor, irodalomterápia, mozgás, zenei kurzosok, valamint kerekasztal beszélgetések is.

A hegedűművész kifejtette: előadásokból sem lesz hiány a rendezvényen a pszichológia, egészségmegőrzés, irodalom, zene és képzőművészet kombinálásával. Ráadásul gyermek és ifjúsági foglalkozásokat is tartanak majd színházi tematikában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában