Szerelem

2 órája

Pártalálás 40 évvel ezelőtt: apróhirdetésben kerestek feleséget a nógrádi férfiak

Manapság az interneten, különböző társkereső oldalakon lehet a legkönnyeben ismerkedni a magányos, partnerre vágyó embereknek. Négy évtizede viszont még a napilapok hasábjain megjelent hirdetések adtak reményt arra, hogy megtalálják párjukat.

Nool.hu

Az internet elterjedése után a hírek mellett az apróhirdetések is a világhálóra költöztek, és a társkeresés is weboldalokon vált népszerűvé. Azonban a Vinted és a Tinder megjelenése előtt 40 évvel az emberek a napilapok hasábjain akartak megválni megunt ruhadarabjaiktól vagy éppen rátalálni életük párjára.

Negyven éve a megyei napilap hasábjain volt népszerű a társkeresés
Negyven éve a megyei napilap hasábjain volt népszerű a társkeresés
Fotó: Shutterstock

Internetes archívumban leltük rá hírlapunk az akkor még Nógrád címmel megjelenő 1984. október 16-i számára, amelyben autó, ingatlan és álláshirdetésen kívül társkereső apróhirdetéseket is feladtak az olvasók.

Feleség keresés a Nógrád hasábjain

A partnert kereső fiatal férfiak határozott elképzeléseket fogalmaztak meg az apróhirdetésben. 

Vidéken élő, 37 éves nőtlen fiatalember szeretne megismerkedni házasság céljából leánnyal vagy özvegyasszonnyal, aki vidéki otthonába jönne. 

− fogalmazott a fiatal férfi, aki a hölgyek leveleit a „Kölcsönös megértés” jeligére a kiadóba kérte.

A hirdetés felkelthette a férjet kereső hölgyek figyelmét
Forrás: Nógrád archívum

24 éves, érettségizett fiatalember társat keres házasság céljából. Érettségizett lánnyal vagy elvált asszonnyal megismerkedne. Leveleket: „LOVE STORY” jeligére a balassagyarmati takarékszövetkezetbe kérek. 

– adta fel hirdetését egy másik fiatal, aki számára elvárás volt partnere érettségije.

Társkeresés 1984-ben: „intelligens özvegyasszony” ismerkedne

Ez a fajta társkeresés azonban nem csupán a fiatal férfiak körében volt népszerű, egy 65 éves özvegyasszony is így próbálta megtalálni – kocsival és jogosítvánnyal rendelkező – szerelmét.

Intelligens özvegyasszony, 65 éves, csinos, szeretne megismerkedni intelligens, kocsival,  jogosítvánnyal rendelkező emberrel.

Az idős hölgy nem bízta a véletlenre, az urakkal ellentétben ő saját, baglyasi lakcímére várta a kérők levelét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában