Nemzeti Emlékpedagógiai Program

12 órája

Ötszáz diák fedezhette fel a szécsényi kastélymúzeumot

Lászlók Judit

Szécsényben szeptember 30-án indult el a Nemzeti Emlékpedagógiai Program, amelynek keretében eddig közel 500 diák látogatott el a kastélymúzeumba – ismertette a Facebook-oldalán a Magyar Nemzeti Múzeum Forgách-Liphthay Kastélymúzeuma. 

Mint írták, a program során a szécsényi kastélymúzeumban az osztályok előre kiválasztott interaktív múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehettek részt, amelynek során megismerhették a többek között a bronzkori ékszerek készítésének technikáját, a történelmi Nógrád vármegye várainak történetét, valamint bejárhatták a kastély nagyközönség számára ritkán látható részeit, illetve kézzel fogható közelségbe kerülhettek a régmúlt emberek által hátrahagyott tárgyak, régészeti leletek különleges világával. 

„A Nemzeti Örökség Intézet és a kastélymúzeum közösen alkotta meg a szécsényi NEP program helyszíni feladatait, melyek során városi nyomkereső játék, drámajáték, kisfilm készítés és tudáspróba segíti a diákokat annak megismerésében, hogy az idén 690 éves Szécsény és történelmi emlékhelyei miként járultak hozzá a nemzet történelme és fejlődése szempontjából kiemelkedő fontosságú eseményekhez” – olvasható a közleményben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában