Gyaloglónap

2 órája

Láthatósági mellényben vonultak végig a rendőrök Salgótarján utcáin

Idén is meghirdette a gyaloglást népszerűsítő programsorozatát, a Világ Gyalogló Hónapot, amelynek célja a gyaloglás és a séta népszerűsítése. A felhíváshoz a nógrádi rendőrség is csatlakozott idén, amelynek alkalmából gyaloglónapot szerveztek kedden a láthatóság jegyében.

Sipos Nina Vivien

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A Magyar Szabadidősport Szövetség idén is meghirdette a Világ Gyalogló Hónap elnevezésű rendezvénysorozatot, amelyhez ebben az évben a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott. Ennek kapcsán gyaloglónapot szerveztek kedden délután Salgótarjánban.

gyaloglónap, rendőrök, Salgótarján
Gyaloglónapot tartottak ma a rendőrök Salgótarjánban, a vármegyei főkapitányságtól a Tóstrandig
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Fontos célt szolgált a gyaloglónap

– A gyaloglás rendkívül fontos a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság dolgozói számára – nyilatkozott portálunknak Janusek Mónika, a rendőrség tanácsadó szakpszichológusa. – Nem csak egy szabadidős tevékenységet jelent a sétálás, hanem attól sokkal többet, hiszen szolgálja a testi-lelki egészség megőrzését, javítja az immunrendszert és az idegrendszer állapotát, megelőzi a cukorbetegséget, illetve fent tarja az optimális testsúlyt.

Kiemelte: a sétálás jótékony hatásainak népszerűsítése mellett a példamutatás is célja volt a rendőrségnek, ezért a programon részvevők láthatósági eszközöket, illetve láthatósági mellényt viselve tették meg gyalog a kitűzött nyolc kilométer távolságot a belvárosban, hogy felhívják a közlekedők figyelmét a láthatóság fontosságára, valamint a biztonságos és szabályos gyalogos közlekedésre. 

Legyünk láthatóak!

Bárnai Kinga, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottság főtitkára elmondta, hogy az őszi és a téli időszakban, amikor már a késő délutáni órákban sötétedik, és a köd miatt is gyakran jelentősen lecsökken a látótávolság, a balesetek megelőzése érdekében még nagyobb gondot kell fordítani a láthatóságra.

– Sötétben, szürkületben, ködös időben a gyalogosok szinte beleolvasnak a környezetükbe, ezért láthatóságuk javítása érdekében kérjük, hogy viseljenek világos színű, vagy fényvisszaverő csíkkal ellátott ruházatot, kiegészítőket, esetleg egyéb láthatóságot elősegítő eszközöket – közölte Bárnai Kinga, hozzátéve: – A láthatóságot szolgálják még a különféle fényvisszaverő eszközök a ruházaton, a háti– vagy tornazsákon, kézitáskán, melyek lakott területen belül is növelik viselőjük biztonságát. Ha lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az úton gyalogolnak, viseljenek láthatósági mellényt!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában