Örömhír

2 órája

Eddig marad még érvényben a teljes útzár Salgótarján és Zabar között

Régóta várt örömhírről számolt be Becsó Zsolt országgyűlési képviselő. Kiderült mikor oldják fel a Salgótarján-Zabar összekötő úton a teljes útzárat.

Veres Edina

Mint ismert, felújítási munkálatok miatt augusztus 26-án teljesen lezárták a Salgótarján-Zabar összekötő utat. Az ezzel kapcsolatos első hír még június végén érkezett, majd nem sokkal később a Magyar Közút Nonprofit Zrt. is megerősítette portálunknak: Cered térségében a heves esőzések nyomán kimosódott pályaszerkezet és rézsűcsúszás teljes körű úthelyreállítást igényel, amelyet a szakemberek teljes útzár mellett végeznek majd el. Mindez Cered, Zabar és Szilaspogony településeken élők mindennapjait erősen befolyásolta, hiszen a buszközlekedés mellett megannyi más közszolgáltatást is érintett. A kivitelezés idejét a munkálatok indulásakor két hónapra becsülték, így az akkori tervek szerint legkorábban október végén adták volna át a közlekedők számára a 2304-es jelű utat. Végül mégsem így alakult.

teljes útzár feloldása
Korábban a felújítás helyszínéről Becsó Zsolt is posztolt. A teljes útzár feloldása korábban megtörténik
Fotó: Facebook / Becsó Zsolt

Örömhír a teljes útzár feloldása a Nógrád észak-keleti csücskében élőknek

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő kedden délután osztotta meg Facebook-oldalán, hogy a Salgótarján és Zabar közti útzárat október 9-én, szerdán 12 órakor feloldják. Az örömhírt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Vármegyei Igazgatósága portálunkhoz eljuttatott tájékoztatása is megerősítette. Mint írták, a teljes útzárat holnap délben feloldják, ugyanakkor arra is felhívták a közlekedők figyelmét, hogy forgalomkorlátozásokra, esetleges várakozásokra továbbra is lehet számítani az adott útszakaszon. A sofőrök az aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál – azaz www.utinform.hu weboldalon – tájékozódhatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában