Elismerés

5 órája

Leköszönő polgármesterek szolgálatát köszönték meg Nógrádban

Dr. Navracsics Tibor levélben köszönte meg azon településvezetők munkáját, akik október elejétől már nem töltik be ezen tisztségüket. Az okleveket hétfőn ünnepélyes keretek között vehették át a leköszönő polgármesterek.

Gulyás Edina

Leköszönő polgármesterek vehették át Navracsics Tibor levelét

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Ünnepélyes keretek között adták át hétfőn a salgótarjáni vármegyeházán dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter köszönő levelét. Azt az október elsejével leköszönő polgármesterek vehették át. 

leköszönő polgármesterek
Megköszönték a leköszönő polgármesterek munkáját
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás:  Nool

Levélben köszönte meg a leköszönő polgármesterek munkáját

Vármegyénk azon településvezetőinek, akik október elsejétől már nem töltik be ezt a tisztséget, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal és Nógrád Vármegye Önkormányzata által szervezett ünnepségen köszönték meg az elmúlt években, évtizedekben elvégzett munkát. 

Az október elsejével lezáródó önkormányzati ciklus több szempontból is rendhagyó volt. A világjárvány miatt kihirdetett vészhelyzet, a szomszédban zajló fegyveres konfliktus és annak súlyos társadalmi, gazdasági következmény korábban nem ismert kihívások elé állított valamennyiünket. Ebben az embert próbáló időszakban a polgármesterek felelősségteljes kiállása és munkája a korábbiaknál is erőteljesebben mutatott rá az önkormányzatiság fontosságára, a polgármesteri szerepvállalás irányító és kohézióteremtő jelentőségére

 – idézték a levél tartalmát az ünnepségen, ahol dr. Szabó Sándor főispán is köszöntötte a megjelenteket és megköszönte azt a közös munkát, amit a leköszönő polgármesterek az elmúlt időszakban saját közösségeik, településük és az egész vármegye fejlődéséért tettek. 

– Minden jelenlévő megérdemli az elismerést, mivel a falvak és városok vezetése ritkán szól az ünneplésről, többször igényel kemény, megfeszített munkát – hangsúlyozta dr. Szabó Sándor. 

Nagy kihívás, ugyanakkor megtiszteltetés szolgálni a közjót

Skuczi Nándor, a vármegyei közgyűlés elnöke beszédében kifejtette: nem volt egyszerű az elmúlt öt év, hiszen a Covid, az orosz-ukrán háború és az azzal összefüggő energiaválság sosem látott kihívások elé állította a településeket. 

– Az azt megelőző időszak azonban a fejlődésről szólt. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak és a Magyar Falu Programnak köszönhetően élhető Nógrádot építettünk közösen– fogalmazott az elnök. – A közjót szolgálni nagy felelősség, nagy kihívás, ugyanakkor nagy megtiszteltetés is. Ide születtünk, itt élünk, ezért a földért kell a lehetőségeinkhez mérten mindent megtenni. Hogy elődeink nyomán haladva alázattal szolgáljuk az itt élőket. Mindannyiuknak köszönöm ezt a szolgálatot. 

Az ünnepség végén minden leköszönő polgármester átvehette dr. Navracsics Tibor oklevelét egy ajándékcsomag kíséretében.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában