Gyász

2 órája

Elhunyt a fiatal pásztói tehetség

Életének 24. évében elhunyt Juhász Éva pásztói alkotó. A fájdalmas hírt édesanyja osztotta meg nemrég a közösségi oldalán.

Sipos Nina Vivien

Korábban portálunk készített egy interjút a most elhunyt ifjú tehetséggel, aki elmondta, hogy már gyermekkora óta szeretett festeni és rajzolni, ezen szenvedélyét pedig édesapjától és bátyjától örökölte. Juhász Éva alkotó a pásztói Rajeczky Benjámin Alapfokú Művészeti Iskolában járt rajzszakkörre, majd ezt követően a Salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban folytatta tanulmányait. A rajzolás technikáját autodidakta módon sajátította el az esztendők során, és folyamatosan azon dolgozott, hogy képezze magát a művészet terén.

Elhunyt a fiatal tehetség
Elhunyt a fiatal tehetség
Forrás: Archív fotó: Nool.hu

Munkásságának elismeréséül tavaly kiállítása is nyílt a helyi Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központban, ahol több mint húsz rajzát csodálhatta meg a nagyközönség. Jövőbeli tervei között szerepelt, hogy teljes állásban foglalkozzon az alkotással, mivel sosem tudta elképzelni magát más szakmában. Úgy fogalmazott: mindenképpen szeretné, ha a rajzolás lenne a hivatása.

A gyászhírt Juhász Éva édesanyja tudatta a helybeliekkel egy Facebook-bejegyzésben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában